Adıyaman'daki STK'lar referanduma 'Evet' diyor

Adıyaman'da 163 sivil toplum kuruluşu (STK), 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda 'Evet' kararı aldıklarını açıkladı.Adıyaman Evet Platformu adı altında 163 STK'nın oluşturduğu platform, Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda...

Adıyaman’da 163 sivil toplum kuruluşu (STK), 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda ‘Evet’ kararı aldıklarını açıkladı.

Adıyaman Evet Platformu adı altında 163 STK’nın oluşturduğu platform, Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen basın toplantısıyla 16 Nisan referandumunda ‘Yarınlarımız için hep birlikte evet" sloganıyla oy kullanacaklarını belirttiler.

Adıyaman Evet Platformu adına konuşan Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, ülkenin geleceğini 16 Nisan’da hep birlikte belirleyeceklerini söyleyerek, “163 Sivil Toplum Kuruluşundan oluşan Adıyaman Evet Platformu olarak, tarihe karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için İnadına değil, inandığımız için, evet diyoruz.

Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Sünni’si ve Alevi’siyle, tarihi ve coğrafyasıyla tek kadere sahibiz. Dün, coğrafyamızda oynadıkları oyunlarla, 150 yıldır yer üstü ve yer altı tüm varlıklarımızı sömüren emperyalistler, bugün yeniden dirileceğimizi gördükleri için tarihimize yaslanarak yarınlarımızı inşa etmek için attığımız her adımda var güçleriyle, baskılarla ve yaptırımlarla bizleri engellemeye çalışıyorlar” dedi.

Başkan Deniz, Almanya ve Hollanda’da yaşanan olayları da hatırlatarak, "İçimize kadar gönderdikleri maşalarıyla, ülkemizde kaos ve korku oluşturma çabalarının yanında, devlet adamlarımızın gurbetçi vatandaşlarımızla en doğal bir şekilde görüşmelerini bile, köpekleriyle, atlarıyla ve coplarıyla engellemeye çalışıyor, uluslararası ilişkilerde geçerli olan tüm teamülleri yıkarak, vahşi yüzlerini bir kez daha gösteriyorlar. Dışarıda Türkiye’nin gelişmesini istemeyen mihrakların ve içerideki uzantılarının 16 Nisan Referandumunda Hayır’ın çıkması için, ellerinden gelen her şeyi yapmaya başladılar.

1961 ve 82 darbe anayasalarıyla kurdukları düzende, ülke yönetimi tamamen vesayetin güdümüne terk edilmiş ve o günden sonra ülkemizde güçlü hükumetler kurulamamıştır. Kimi zaman cumhurbaşkanı ve başbakan, kimi zaman koalisyon hükümetlerinin ortakları arasında çıkan sorunlar, istikrarsızlığa ve ekonomik krizlere yol açmıştır.

Dış müdahalelere açık ve nazır bir sistemin değişmesinin gerekliliği gün gibi aşikardır. Bu arızanın ve istikrarsızlığın ortadan kaldırılmasını sağlayacak tek adım, mevcut sistemin değiştirilerek; can, mal, nesil, din ve düşünce güvenliğinin sağlandığı yeni bir sisteme geçmektir. Ülkemizde 16 Nisan’da oylayacağımız başkanlık sistemini bunun için atılmış bir ön adım olarak görüyoruz” dedi.

“Bu ülkenin geleceğini 16 Nisan’da hep birlikte belirleyeceğiz. ‘Evet’ derken dünya beşten büyüktür iradesine sahip çıkıyor ve mazluma el uzatan güçlü Türkiye ideali için hep birlikte çalışıyoruz” diyen Deniz, “Bizler, Türkiye’nin en büyük ihtiyacının 82 model darbe Anayasa’sının tasfiyesi ve milletin Anayasa’sının tahkimatı olması gerekir diye sesini yükselten bir kitle olarak, yeni Türkiye için sorumluluk alıyor, vesayet düzeninin millete vurduğu prangaları birlikte kırmak için, ’Evet’ diyoruz. Hayır demek PKK’lı olmak demek değil, ama hayır demek PKK’yı sevindirmek demektir. Hayır demek FETÖ’ye bayram ettirmek demek, Hayır demek küstahça tavrından dolayı Hollanda’ya iyi ki yaptın, başardın demektir. Hayır demek Almanya’ya lokma dağıt, cümbüş düzenle demektir.

Bu ülkenin yaşadığı travmayı, bu ülkeye yaşatılan türbülansı görmeyenler ‘Evet’in kıymetini elbette bilemezler. Bizler bu vatanın, bu milletin, özgürlüğün ve barışın kıymetini bildiğimiz için 15 Temmuz’un nöbetçisi, 16 Nisan’ın da ’Evet’ çisiyiz diyoruz.

Çünkü bu ülkenin istikrarı, ekmeğimizin ve emeğimizin değeri demektir. Alın terimiz ve değerlerimiz için 16 Nisan’da sandığa gidecek, daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla sivilleşme, daha güçlü ve daha zengin bir Türkiye için, ‘Evet’ diyeceğiz. Bu platformu oluşturan STK’lar olarak, 16 Nisan referandumuna kadar Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini halkımıza anlatmak amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. ‘Evet’ için yapılacak tüm çalışmaları hiçbir siyasi emel ve gaye gütmeden destekleyeceğimizi, Ayrıca 16 Nisan’da hiçbir şer ve terör odakların güdümünde kalmadan, ‘Hayır’ demeyi düşünen kardeşlerimize de, kararlarını gözden geçirmeleri çağrımızı büyük bir saygıyla ve içtenlikle yaptığımızı, kamuoyuna saygıyla sunarız” ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, “Malumunuz 16 Nisan’da milli idarenin tecelli edeceği bir referandum süreci yaşıyoruz. Adıyaman’da faaliyet gösteren saha da olan kendi değerleriyle barışık bir faaliyet içerisinde olan STK’larımızdan evet diyenlerle birlikte Memur-Sen öncülüğünde bir evet platformu oluşturduk. Bu kısa sürede 163’ün üzerinde STK’mız evet diyerek birlikte çalışa bilirizin yol haritasını çizelim dediler. Bugün inşallah bunu startını vereceğiz. 163 STK’yla birlikte evet’in ne demek olduğunu niçin evet diyeceğimizi neden evet diyeceğimizi ifade etmeye çalışacağız. İnşallah bu bir aylık süreçte yapacağımız çalışmaları hep birlikte planlayıp bütün faaliyetleri evet ile ilgili bütün çalışmaları destekleyeceğiz ve bir arada olacağız” sözlerini kullandı.

Molla Ahmet Derneği Başkanı Abdurrahman Gürbüzcan ise, “Bizim için Türkiye’deki ve dünyadaki bütün kardeşlerimizin hepsini referanduma ciddi bir şekilde el atmaları geri durmamaları Çünkü yarınlarımız içimizde oturursa gerçekten şu an yapılan zulümleri görüyoruz. Ondan dolayı ciddi bir şekilde bütün gençlerimize bütün halkımızı ve dünya Müslümanlarına kalkmaları için uyanmaları için bu bir vesiledir ondan dolayı biz ciddi bir şekilde bu işi Evet yolun sonuna kadar Evet diyoruz. Halkımızın bu işe ciddi şekilde sarılıp evet demelerini de bekliyoruz” dedi.