AK Parti Gençlik Kollarından "Yasin Börü davası" ile ilgili açıklama

AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Enes Günay, 3 Nisan'a ertelenen Yasin Börü davasıyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Sokağa girerken 'gebertin' sloganlarıyla binanın içine sığınan kardeşimizi bıçaklayarak, binanın...

AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Enes Günay, 3 Nisan’a ertelenen Yasin Börü davasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sokağa girerken ‘gebertin’ sloganlarıyla binanın içine sığınan kardeşimizi bıçaklayarak, binanın içinden atarak katleden bu hainlerin cezasını çekmesini bütün millet olarak istiyoruz” dedi.

AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Enes Günay ve Gençlik Kolları üyeleri, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ve dava avukatı Hasan Bozdaş, Yasin Börü davası öncesi Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. “Seni adından vurdular Yasin” yazılı pankart açılırken, grup, “Bu dava hepimizin”, “Yiğitliğin yaşı yoktur”, “Onlar şer peşinde koşacak, biz hak diyeceğiz” yazılı dövizler taşıdı.

AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Enes Günay yaptığı açıklamada, “Vahşi olaylarda hayatını kaybeden kardeşlerimizden bir kısmı da Yasin Börü kardeşimiz ve onun arkadaşlarıdır. İhtiyaç sahibi kardeşlerimize sadece rıza-i ilahi için kurban payı dağıtmak üzere yola çıkan kardeşlerimiz adice, hunharca katledilmiştir. Bu hainler, terör seviciler ve halkı galeyana getiren kişiler, 16 yaşında bir fidanın hayatına kıymaktan hiç çekinmemişlerdir. Daha da vahimi sokağa girerken ‘gebertin’ sloganlarıyla binanın içine sığınan kardeşimizi bıçaklayıp, ardından da binadan atarak katleden bu hainlerin cezasını çekmesini bütün millet olarak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Dava 3 Nisan’a ertelendi

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ise bugün dava hakkında kararın verileceğine dair ciddi bir beklentilerinin olduğunu belirterek, “Bir önceki duruşmada bu duruşmanın son duruşma olacağı, karar duruşması olacağı ifade edilmişti. Ancak şu anda gördüğümüz kadarıyla mahkeme başkanının da ifade ettiği gibi sanık avukatlarının mazeretsiz bir şekilde katılmaması, Yargıtayda bunun usule yönelik bozma gerekçesi olur düşüncesi ile 3 Nisan’a ertelenmiş oldu” şeklinde konuştu.

Dava avukatı Hasan Bozdaş, Yasin Börü ve katledilen arkadaşları için adalet arayışlarının devam ettiğinin altını çizerek, “Bugün 14. celseyi gerçekleştirdik. Bu süreç 5 Ekim 2015 tarihinden itibaren devam ediyor. Biz bugün karar beklentisiyle gelmiştik. Mahkeme bundan önceki celsede bu duruşmada tüm son savunmaların alınacağını ve bu duruşmada karar verileceğini belirtmişti. Fakat kanunen mesleki mazeret, özellikle tutuklu yargılanan sanıklar ve suça sürüklenen çocuklar açısından son duruşmada vekillerin bulunma zorunluluğu var. Aksi takdirde Yargıtay usulen bozuyor. Mahkeme de bunu göz ardı edemedi ve bir kesin süre belirledi. Bu kesin süre 3 Nisan 2017 tarihi. 2 hafta sonra pazartesi günü biz son savunmamızı yapacağız. Karşı tarafta son savunmasını yapacak. Bunun ardından kararın verilmesini umuyoruz” açıklamasında bulundu.

Diyarbakır’da 6-7 Ekim 2014’te Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz öldürülmüştü.