Bakan Soylu'dan üçüz çocuklarını aynı anda askere gönderen anne ve babaya tebrik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bilecik 9. Jandarma Eğitim ve Alay Komutanlığı'nda gerçekleştirilen 1997/1 tertip askerlerin yemin töreni sonrası üçüz çocukları aynı anda askere gönderen anne ve babayı tebrik ederek şilt ve çeşitli...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bilecik 9. Jandarma Eğitim ve Alay Komutanlığı’nda gerçekleştirilen 1997/1 tertip askerlerin yemin töreni sonrası üçüz çocukları aynı anda askere gönderen anne ve babayı tebrik ederek şilt ve çeşitli hediyeler verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, üçüz olan oğulları Hasan, Hüseyin ve Mustafa Girgin asker olan baba Hüseyin Girgin ile anne Adile Girgin’e şilt ve çeşitli hediyeler verdi. Hediyeler verirken Bakan Soylu, protokol tribününde oturan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, yardımcısı Korgeneral Ali Lapanta’yı yanına çağırdı. Askerleri yanaklarından öpen Bakan Soylu, Hüseyin Girgin’e çok teşekkür ettiğini belirterek, “Ondan Allah razı olsun. 3 tane yiğit evladını ana kuzusunu aynı anda askere gönderiyor. Aynı anda yemin törenlerine hem annesi hem de Hüseyin bey şahit oluyor. Bu güzel insanların her biri birere alkış isterim” dedi. Ardından hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Soylu, aileliyle uzun uzun sohbet etti.

Bu sohbet sırasında baba Hüseyin Girgin, Hasan ve Mustafa’nın acemi birlikleri için Bilecik’e geldiğini diğer oğlu Hüseyin ise Aydın’a gittiğini anlatarak, “Jandarma Genel Komutanlığı’nın izniyle Hüseyin’de Bilecik’e gelerek kardeşleriyle birlikte yemin etti” dedi.

Aileler alana hücum etti

Öte yandan yemin töreni öncesi Bakan Soylu’yu bekleyen binlerce aile bir anda askerlerin toplandığı alana hücum ederek yakınları, eşlerini, çocuklarını aradılar. 3 bin er arasında yakınları bulan sarılarak hasret giderirken, yakınları bulamayan görevlerinin ikazları sonrası yerlerine geçtiler.

Yemin töreni konuşmalar ve geçit töreniyle son buldu.