Cumhuriyete Yön Veren Kadınlar Sergisi'nde öğrenciler barış güvercini uçurdu

Gaziantep'te özel bir lisede düzenlenen "Cumhuriyete Yön Veren 95 Kadınımız" konulu fotoğraf sergisinde, liseli kız öğrenciler barış güvercini uçurdu.Gaziantep Kolej Vakfında (GKV), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında,...

Gaziantep’te özel bir lisede düzenlenen "Cumhuriyete Yön Veren 95 Kadınımız" konulu fotoğraf sergisinde, liseli kız öğrenciler barış güvercini uçurdu.

Gaziantep Kolej Vakfında (GKV), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yılı anısına “Cumhuriyetimize Yön Veren 95 Kadınımız” konulu fotoğraf sergisi düzenlendi. Sergide emeği geçen kız öğrencilerinin açılış kurdelesini kestiği sergiye GKV Özel Okulları Genel Müdürü Kasım Ateş, Liseler Müdürü İsmet Tiryaki, Müdür Yardımcısı Ülkü Ulutaş, İlkokul Müdürü Mustafa Esen, Müdür Yardımcıları Ali Dirgen ve Uğur Özeren ile öğretmen ve idarecilerin katıldı. Serginin büyük bir emek ve çaba ile hazırlandığını ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, “Böyle anlamlı bir günde öğrenci ve öğretmenlerimizin ortak çabası ile açılan sergiye emeği geçenleri kutluyorum. Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınmasına büyük destekler veren ve adeta yön veren kadınlarımızın yaşam öyküleri ile gözler önüne serilmesi öğrencilerimizin bu konudaki bilgilerinin de arttırılması açısından büyük önem taşıyor. Serginin açılmasında elbette kız öğrencilerimizin büyük emekleri var. Seçtikleri konu çok önemli. Emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Görsel Sanatlar Zümre Başkanı Hayal Bazoğlu serginin bir hafta süreyle açık kalacağını belirterek, sanatseverlerin cumhuriyetin kuruluşundan bu yana farklı alanlarda faaliyet göstererek başarılı olmuş kadınların yaşam öykülerini bulabileceğini kaydetti.

Liseli kızlar barış güvercini uçurdu

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde okuyan ve sergide emeği olan kız öğrencileri, dünya barışına katkı sağlamak amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde barış güvercini uçurdu. Dünya barışı dileyerek, bir dişi bir erkek güvercini gökyüzüne bırakan öğrenciler, insanların eşit olduğunu ve kadın erkek ayrımı yapılmaması gerektiğini ifade etti. Kız öğrenciler, "Cumhuriyetin en büyük kazanımlarından birisi kadın erkek eşitliğinin sağlanmasıdır. Bugün dünyanın birçok ülkesinde ve bölgemizde istenmedik olaylar yaşanmakta, bölgemizde meydana gelen olaylardan en fazla kadınlar ve çocuklar zarar görmektedir. Kadın barıştır, kadın huzurdur, kadın gelecektir. Diliyoruz ki bu günden sonra dünyanın hiçbir yerinde kadınlara şiddet uygulanmasın. Kadınlar bir hiç uğruna öldürülmesin, çocuklar annesiz kalmazsın. Kadınlar dünyanın her yerinde haklarını kullanabilme özgürlüğüne kavuşsunlar" dedi.