Dijital Vinç Kantarı Nedir? Dijital Vinç Kantarı Kullanım Alanları Nelerdir?

Yüksek boyutlarda ağırlığa sahip malzemeleri kolaylıkla kaldırabilen dijital vinç kantarları çok büyük kolaylık sağlamaktadır.

Dijital Vinç Kantarı Nedir? Dijital Vinç Kantarı Kullanım Alanları Nelerdir?

Dijital vinç kantarı, yüksek boyutlardaki ağırlıkları yardımcı aracı ile kaldırarak kapasitesi yettiği kadarıyla tartım işlemini gerçekleştirir. Özellikle ağır tartım işlemlerinin gerçekleştiği, yükleme işlemlerinin gerçekleştirildiği alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler ile birlikte bu cihazlar eskisinden daha değerli ve daha işlevsel olmaya başlamıştır. Örnek olarak artık dijitalkantar batarya ile kablosuz olarak çalışabilmektedir. Ayrıca -20C ile 50C arasında çalışma olanakları bulunmaktadır. Burada şu notu da ekleyelim. Bu bilgiler marka ve modellerin serilerine göre değişiklik göstermektedir. Bu bilgileri iyice kontrol ederek seçim yapmak daha doğru olacaktır.

Dijital Kantar Özellikleri

Son dönemde üretilen dijital kantarlar oldukça büyük ekranlara sahip olup uzak mesafelerden okunabilecek durumdadır. Örneğin yukarıda resimde gördüğünüz American MSI firmasına ait bu dijital kantar NTEP onaylı olup dara alma, çeşitli birim gösterme, toplam alma, tepe tutma, çıkış değerleri alabilme, filtreleme ve tartım istatistiği gibi önemli istatistikleri kullanıcıya verebilmektedir. Ayrıca yukarıda yer alan cihazın uzaktan kumanda seçeneği de bulunmaktadır. Uzaktan görüntüleme seçeneği de RF uzaktan görüntüleme modülü bağlantısı için RF modem kurulumu ile yapılabilmektedir.

Yukarıda yer alan cihazın bir diğer önemli özelliği ise hassaslık düzeyidir. +- % 0.1 +1d hassaslık düzeyine sahiptir. Şarj edilebilir 6V bataryası bulunmaktadır. Bir diğer özelliği ise otomatik kapanma  modu seçeneği bulunmasıdır. Yine otomatik kapanma modu ile cihaz kullanılmadığı zamanlarda otomatik kapanma modu devreye girer ve siz cihaza yeni bir ağırlık koyana veya bir tuşa basana kadar cihaz gücü kesik durumda kapalı kalmaya devam eder. Ayrıca fiyat performans oranı açısından da oldukça kaliteli bir cihazdır.

Dijital Kantar Kullanım Alanları

Dijital kantarlar günümüzde birçok zorlu alanda insan kuvvetiyle yapılamayacak tartımları gerçekleştirirken birçok sektörde çok büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Bu sektörleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

Mamul Depoları ve Sevk

Ulaştırma ve Lojistik

Ticari Kullanımlar

Madencilik

Değerli Madenler Sektörü

Otomotiv ve Makine

Ağaç ve Kağıt Endüstrisi

Hammadde Giriş ve Depolama

Demir Çelik Üretimi

Tersaneler

İnşaat ve Yapı Malzemeleri

Gibi sektörlerde kullanılmaktadır.

baykon