Diyarbekir Kültür Platformu referandumda 'Evet' oyu kullanacak

Yaklaşık iki hafta önce kurulan Diyarbekir Kültür Platformu üyeleri, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda 'Evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.Diyarbekir Kültür Platformu yönetimi, kuruluş amaçları ile ilgili...

Yaklaşık iki hafta önce kurulan Diyarbekir Kültür Platformu üyeleri, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda “Evet” oyu kullanacaklarını açıkladı.

Diyarbekir Kültür Platformu yönetimi, kuruluş amaçları ile ilgili bir otelde basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Diyarbekir Kültür Platformu yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı. Toplantıda konuşan Platform Sözcüsü Abdulkadir Arslanoğlu, Diyarbakır’ın en büyük probleminin işsizlik, istihdam ve tanıtım eksikliği olduğunu söyledi. Arslanoğlu, “Bu minvalde yapılacak en mühim şey batılı yatırımcıları bölgeye yatırım yapmaları ve istihdam alanları oluşturmaları hususunda ikna etmek, kısa vadede de sınırlarımız içinde bulunan eşsiz manevi ve kültürel mirasımızı turizme kazandırmak. Şehrimizin sınırları içinde bulunan değerleri hakkı ile duyurabilir ve tanıtabilirsek şehrimize gelecek binlerce turist hiç kuşkusuz kentin ekonomisine büyük katma değer sağlayacak” dedi.

“Diyarbakır’ın dünyaya açılmasını istiyoruz”

Bu muhteşem mirasın profesyonel bir şekilde tanıtımının yapılabilmesi durumunda Diyarbakır’ın dünya çapında inanç, tarih, kültür ve sağlık turizminin kalbinin attığı bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade eden Arslanoğlu, şunları söyledi:

“İşte bu kadim kentimizin muhteşem özelliklerinin tanıtımını yaparak dünyaya açılması için Diyarbekir Kültür Platformu adı altında bu kentin sevdalılarını bir araya getirerek bir girişim başlattık. Hiçbir ideolojiye bağlı olmadan yalnız ve sadece kadim kentin hak ettiği yere gelmesi için çaba harcayan bir avuç Diyarbakir sevdalısının bir araya geldiği bu platformun kuşkusuz hemşehrilerinin de desteğine inancı vardır.”

“Referandumda evet diyoruz”

16 Nisan’da yapılacak olan anayasa referandumunda evet oyu kullanacaklarını aktaran Arslanoğlu, “Diyarbakır Kültür Platformu referandumda da ‘Evet’ diyecektir. Güçlü bir Türkiye için, istikbalimiz için, istikrar için, huzur için, sükunetin ve suhuletin hakim olduğu bir atmosfer ve gelecek için platform olarak 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında gönülden evet diyoruz. Katkı sunacak, destek verecek tüm hemşehrilerimizi Diyarbekir Kültür Platformu çatısı altında toplanmaya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.