Engeli, üretip satmasına engel olmuyor

Konya'da yürüme engeli olan bir kadın, evinde ipek böceği kozasından ürettiği hediyelik eşyaları satarak geçimini sağlıyor.Konya'da yaşayan 48 yaşındaki Şerife Figen, 4 yıl önce hocası ve arkadaşı sayesinde ipek böceği kozasından...

Konya’da yürüme engeli olan bir kadın, evinde ipek böceği kozasından ürettiği hediyelik eşyaları satarak geçimini sağlıyor.

Konya’da yaşayan 48 yaşındaki Şerife Figen, 4 yıl önce hocası ve arkadaşı sayesinde ipek böceği kozasından çeşitli hediyelik eşyalar yapmayı öğrendi. Figen, evinde çeşitli eşyalar yaparak satıp evinin geçimini sağlıyor. Şerife Figen, önceden sadece yapay çiçek yapımını bildiğini ve kozanın da çiçeklere dönüştüğünü öğrendiğini belirterek, “Hediyelik eşyalar için uğraştım. Sonraları kendimi geliştirdim. Bunları yapıp hem evime katkıda bulunuyorum, hem de güzel şeyler yaptığıma inanıyorum. Artık burada seminer verip girişimciler arıyorum, bunları üretmek için. Konya’da ürettirmeye çalışıyorum. Eğer başarırsam çok iyi işler olacağına inanıyorum. Hepsini kendi başıma yapıyorum ve satıyorum. Bundan önce başka türlü şeyler yapıyordum. Kozayı duyduktan sonra onunla uğraştım” dedi.

“Engelli olmak hiçbir şeye engel değil”

Sağlık sorunları nedeniyle bir süre işten uzaklaştığını da ifade eden Şerife Figen, “Ayağımda platin ve protez var. Sağlığımın engelinin iş yapmama herhangi engeli yok. Engel benim için sorun değil. Üretmek önemli. Oturduğum ve yattığım yerden sürekli yaptım ve yapıp sattığımda ben daha çok mutlu oldum. Hayata dört elle sarılmayı çok seviyorum. Bunlar bana yaşam kaynağı oluyor ve çok seviyorum işimi. Engelli olmak hiçbir şeye engel değil. Kocamın okuma yazması olmadığı için çok fazla yerde çalışamıyor. Birlik olduk ve hayat mücadelesi veriyoruz. Engelli olmak hayata küsmek değil, dört elle sarılmaktır” diye konuştu.

“10 kişi bulursam Konya’da üretim olacak inşallah”

Şerife Figen, ipek böceği kozasının Konya’da üretimi olmadığını ve tek isteğinin Konya’da da bunun öğretilmesi olduğunu kaydetti. İpek böceği kozasını Konya’da üretip işlemesini çok istediğini ve bunu başaracağını da söyleyen Figen, “10 kişi bulursam Konya’da üretim olacak inşallah. Ben yattığım halde bu işleri yapıyorum boş durmuyorum. Keşke herkes benim gibi olsa da yapsa. Niye boş dursunlar ki. İsteyen olursa ücret almadan onlara da gösteririm. Çocuklarımın bütün masraflarımı ben karşılıyorum” şeklinde konuştu.