Genç çiftçilere devletten 30 bin TL hibe başvuruları

Köye dönüş kapsamında kadın erkek ayırt etmeden tüm genç çiftçilerimize verilecek olan 30 bin TL hibe kredi 2017 yılında da devam etmektedir. Tamamen geri ödemesiz olarak tarımsal ve hayvansal alanda yatırım yapacak olan çiftçilerimize sağlanacak olan desteğin başvuru şartları ve ilgili formlarını burada bulabilirsiniz.

Köye dönüş kapsamında kadın erkek ayırt etmeden tüm genç çiftçilerimize verilecek olan 30 bin TL hibe kredi 2017 yılında da devam etmektedir. Tamamen geri ödemesiz olarak tarımsal ve hayvansal alanda yatırım yapacak olan çiftçilerimize sağlanacak olan desteğin başvuru şartları ve ilgili formlarını burada bulabilirsiniz.

16 bin genç çiftçimize devletten hibe destekleri

2016 yılında yaklaşık olarak 3 yıl sürecek olan genç çiftçi kredi başvuruları 2017 yılında da muhtemelen nisan ayında başlayacaktır. 2016 yılına göre değişiklik gördüğümüz kadarı ile destek verilecek olan çiftçimizin sayısında sadece gözükmektedir. Zira geçtiğimiz yıl destekten faydalanacak olan genç girişimci çiftçimiz 15 bin kişi iken 2017 yılı tarihinde bu sayı 16 bine çıkarılmıştır. Tarım Reformu Genel Müdür yardımcısı Faruk FIRATOĞLU'nun özel bir TV programda vermiş olduğu demece göre şartlar da bir değişiklik yok. Ancak ufak bir hatırlatmada bulunan FIRATOĞLU genç çiftçi hibe başvurusu  işlemlerinde kadın girişimcilerin ayrıcalık olarak yararlanmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Geçen yıla bir örnek ile kadınlarda ki pozitif ayrıcılığa dikkat çeken FIRATOĞLU 15 bin seçilmiş olan genç çiftçinin 11.200 ünün kadın olduğunu belirtti.

Genç çiftçi hibe destek başvurusunda şartlar aynı

Geçen yıldaki şartlarda bir değişiklik yok. Unutmuş olanlar için şartları bir kez daha sıralamamız gerekir ise;

    Başvuru yapacak olan genç çiftimizin yatırımını mutlak suret ile kırsal bir alanda yapması gerekmektedir.

    Başvuru sahibinin ÇKS belgesine sahip olması şarttır.

    Yatırımcı çiftçimizin 18 yaşından büyük 41 yaşında ise küçük olması gerekmektedir.

    Başvuru sahibinin herhangi bir yerde çalışmıyor olması ve kendine ait herhangi bir ticarethane sahibi olmaması da istenilmektedir.

    Okur yazar olması başvuru sahiplerinden aranan bir diğer özelliktir.

Şayet sizde yukarıda yer alan bu özellik ile sahip iseniz, yakında Tarım Bakanlığı tarafından verilecek olan desteklere başvuru yapmaya hak sahibisiniz demektir.