Hayvancılığa büyük destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde hazırlanan 'Koyunculuğu Geliştirme ve Damızlık Koç Dağıtım Projesi' kapsamında 300 koç dağıtıldı.İlki Malkara ilçesinde düzenlenen...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde hazırlanan ’Koyunculuğu Geliştirme ve Damızlık Koç Dağıtım Projesi’ kapsamında 300 koç dağıtıldı.

İlki Malkara ilçesinde düzenlenen etkinlikle 135 yetiştiriciye 197 baş, Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen 2’nci etap koç dağıtımında ise 66 üreticiye 103 baş olmak üzere toplamda 300 baş damızlık koç teslim edildi.

"Tekirdağ kalkınmasını tamamlayacaktır"

İkinci etap koç dağıtımı töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bir ay önce Malkara’da 197 tane koç dağıtımı yaptık. Bugün burada 103 tane dağıtacağız. Bu mutlu insanları gördükçe, bu arkadaşlarımızın mutluluğuna, refahına, gelişmesine katkıda bulundukça bizim de mutluğumuz artıyor. Tekirdağ tarımına ne kadar katkıda bulunsak o kadar iyi olacaktır. Heyecan Tekirdağ için, sevgimiz Tekirdağ için. Göreceksiniz, Büyükşehirle beraber Tekirdağ kalkınmasını tamamlayacaktır" dedi.

Tarım ve hayvancılığın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin en önemli vizyonlarından biri olduğunu aktaran Başkan Albayrak, "Tekirdağ özellikleri olan bir yer. Coğrafi konumu itibariyle, tarım ve hayvancılığı var, sanayi sektörü var, turizm sektörü var, Allah her türlü güzelliği vermiş. Üniversitesi var, limanları var. Tekirdağ kalkınacak, ama bütün bu 5 vizyonun içerisinde beni en çok heyecanlandıran tarım ve hayvancılık, çünkü tarım ve hayvancılık olmazsa insanların karnı doymaz" diye konuştu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan da, projenin 2 yıllık bir uygulama olduğunu, proje kapsamında üreticilere koyun cinslerinin ıslahı amaçlı iyi cins damızlık koç dağıtımı yapıldığını kaydetti.

Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Toluca da, Büyükşehir Belediyesinin üreticilerin bir hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, bütün paydaşların birlikte hareket ettiği ve birlik olduğu sürece daha çok aile işletmesinin kalkınacağını ve hayvan ırklarının değişeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından üreticilere çekilen kura ile hayvanları teslim edildi.