Hem korkusunu hem de rakiplerini yendi

Diyarbakır'da görme engeli nedeniyle sokağa çıkmaya korkan Ruken Adıgüzel, kardeşine özenerek başladığı judoda hem korkusunu hem de rakiplerini yendi. Katıldığı turnuvalarda 3 kez birincilik elde eden Adıgüzel, uluslararası bir turnuvada...

Diyarbakır’da görme engeli nedeniyle sokağa çıkmaya korkan Ruken Adıgüzel, kardeşine özenerek başladığı judoda hem korkusunu hem de rakiplerini yendi. Katıldığı turnuvalarda 3 kez birincilik elde eden Adıgüzel, uluslararası bir turnuvada Türkiye’yi temsil etmeyi hedeflediğini belirtti.

Diyarbakır’da yüzde 60 görme engeli bulunan ve bu yüzden sokağa çıkmaya korkan Ruken Adıgüzel (14), kendisi gibi görme engelli olan kardeşine özenerek judoya başladı. Spora başlamasıyla birlikte sokağa çıkma korkusunu yenen Adıgüzel, katıldığı turnuvalarda da rakiplerine kök söktürerek, 3 kez birinci oldu. Spora iki yıl önce başladığını ve başlamadan önce tek başına dışarıya çıkmaya korktuğunu anlatan Adıgüzel, “Geçen sene ve bu sene düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Judo Turnuvalarında 3 birincilik aldım. Kardeşim tek başına dışarı çıkıyordu. Gülüyordu, oynuyordu. ‘Kardeşim yaptıysa ben de yaparım’ dedim. Çok mutluyum. Eskiden kendimi engelli görüyordum, şimdi görmüyorum. Sporla tüm engellerimi aştım. Engelli kardeşlerimiz spor yapsınlar. Evden çıksınlar, özgüvenlerini alsınlar. Hedefim ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek” dedi.

2 kez birincilik elde eden kardeşi Yusuf Adıgüzel (13) ise, içinde korku olan engellilere seslenerek, “Spor yaparak özgüvenlerini kazanabilirler” diye konuştu.