Hortum Makarası Ne İşe Yarar?

Hortum makarası, çeşitli faaliyetlerde kullanılan hortumların düzen içerisinde kalmasını sağlamak amacıyla hazırlanmış bir araçtır.

Dağınık ve katlanmış vaziyette kalan hortumlarda kırılmalar meydana gelir ve kullanım sırasında sorun yaşanmasına neden olur. Ayrıca kısa zaman içerisinde aşınmalar da söz konusu olabilir. Bu durumun oluşmasına sebebiyet vermemek için hortum makarası gibi unsurlardan yararlanılabilir. Özellikle akaryakıt istasyonu gibi ortamlarda bu araçları kullanmak şarttır.

Hortum Toplama Makarası Neye Gör Alınır?

Hortum makarasında dikkat edilmesi gereken ilk unsur kullanılacak olan hortum türüdür. Makara seçimi yaparken hortuma göre satın almak gerekir. Hortum basıncı makara seçimi üzerinde etkili olan bir unsurdur. Yüksek basınçlı bir hortum kullanılacaksa, ortalama 400 bar basınca dayanıklı olabilecek bir makara almak gerekir. Ayrıca yüksek basınçlı hortumlarda rakor bağlantılarının gücüne de dikkat etmek gerekir.

Eğer hortum toplama makarası yağ pompaları için kullanılacaksa, onların da 100 bar üzerine dayanıklı şekilde üretilmiş olmasına özen göstermek gerekiyor. Tabi ki kullanımı kolaylaştırmak açısından makaranın otomatik kilitleme sistemi gibi özelliklere sahip olması da önemlidir. Kullanım şekline uygun teknik özellikler hakkında satış sırasında gerekli tüm bilgiler öğrenilmelidir. Profesyonel makaralar oldukları için kullanım şekline dair detaylar hakkında da bilgi sahibi olunmalıdır.

Odaksan Profesyonel Hortum Sarma Makaraları

İşinde en iyi olmak isteyenler için tasarlanmış olan profesyonel hortum makaraları, Odaksan imzasıyla DKP sac ile üretilir. Makaralarda 18/10 crom çelik yay kullanılır. Bu sayede paslanma ihtimali de ortadan kaldırılır.  Çift kilitleme sistemine de sahip olan bu hortum sarma makaraları, elektrostatik boyalı ürünlerdir. Hepsinin temel özelliği güvenilir kullanım sunması, dayanıklı olması ve pratik şekilde kullanılabilecek yapıda olmasıdır. Ancak en iyi işlevi görebilmek için yapılacak olan işe, kullanım alanına ve şekline uygun olan makarayı satın almak gerekir.

Hortum makaralarında farklı kabin seçenekleri de bulunur. Kapalı kabinli makaralar ya da tamamen kabinsiz durumda olan makaralar tercih edilebilir. Odaksan kalitesi ve güvencesiyle üretilen makaraları görmek için http://odaksan.com.tr/hortum-sarma-makaralari/ adresini ziyaret edebilir, detaylı bilgi alma şansına da sahip olabilirsiniz.