Kadınlar kendi günlerinde duvar boyadı

Samsun'da bir grup kadın, kadınların her işi yapabildiklerini göstermek ve farkındalık oluşturmak için bir alışveriş merkezinin duvarlarını boyadı.'8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle Samsun'da bir grup kadın, kadınların her...

Samsun’da bir grup kadın, kadınların her işi yapabildiklerini göstermek ve farkındalık oluşturmak için bir alışveriş merkezinin duvarlarını boyadı.

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle Samsun’da bir grup kadın, kadınların her işi yapabildiklerini göstermek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir alışveriş merkezinin duvarlarını boyadı.

Bulvar Alışveriş Merkezi(AVM) tarafından “Kadınların gücüne inanıyor, onları destekliyoruz” başlığı altında düzenlenen etkinlikte, İŞKUR tarafından sertifikalı olan kadın boya ustaları adeta şov yaptı. Alışveriş merkezinin duvarlarını boyayan kadın boya ustaları, yaptıkları farkındalık etkinliğiyle “Kadın istihdamı destekleme” mesajı verdi. Kadın ustaların yaptıkları boya çalışmasına, kadınlardan oluşan bir müzik grubu eşlik etti.

“Kadının emeğine her yerde ve her işte ihtiyacımız var”

Bulvar AVM Müdürü Gaye Öztürk etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Kadın istihdamının her alanda desteklenmesi gerekiyor. Bizler de bu etkinlik ile, kadınların meslek sahibi olmalarının yanı sıra kendilerine olan güvenlerinin desteklenmesi ve geleceğe umutla bakmalarına vesile olmak ve onların tüm sektörde istihdamının sağlanması gerektiğine vurgu yapmak istedik. Kadının emeğine her yerde ve her işte ihtiyacımız var” dedi.

Boya çalışmasını yapan kadın ustalar da kadınların her işin üstesinden gelebileceğini belirterek, kadın elinin değdiği her işin daha güzel olduğunun altını çizdi.