Kadınlardan "şiddete hayır" eylemi

Samsun'da kadınlar ile bir grup eşcinsel, 'Şiddete, tacize, tecavüze, cinayetlere, kadın emeği sömürüsüne hayır' eylemi yaptı.

Samsun’da kadınlar ile bir grup eşcinsel, “Şiddete, tacize, tecavüze, cinayetlere, kadın emeği sömürüsüne hayır” eylemi yaptı.

Samsun’da Mecidiye Caddesi üzerinde toplanan kadınlar ile bir grup eşcinsel “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla “Şiddete, tacize, tecavüze, cinayetlere, kadın emeği sömürüsüne hayır” eylemi düzenledi. İlginç kıyafetler ve şapkalar takan kadınlar ve eşcinseller “Kadınlar Hayır Diyor Birlikte Özgürleşiyor” yazılı pankart açarak sloganlar attılar. Daha sonrasında Türkiye’de işlenen kadın cinayetleri sinevizyon eşliğinde açık havada izlettirildi. Türkiye’de yaşanan kadın şiddeti olayları tiyatro gösterisiyle canlandırıldı.

Birlikte basın açıklamasını okuyan kadınlar, “Biz kadınlar, bu yıl her zamankinden daha önemli bir 8 Mart geçiriyoruz. Çocukların ve kadınların yaşamlarına, geleceklerine sahip çıkmak için yan yana geldik. Her zamankinden yüksek ve güçlü çıkıyor sesimiz. Yeter artık demek için biz kadınlar varız ve buradayız. Söyleyecek sözümüz, iktidarı değiştirecek gücümüz var” dediler.

Grup, basın açıklamasının ardından çalan şarkılarla eğlendi.