Karaman'a bu suyu reva görenler neden sessiz?

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver bugün parti binasında basın mensupları ile bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver bugün parti binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin soruları cevaplayan Ünver Karaman'da herkesin konuştuğu tatlı su sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Ünver konuşmasında; 

 İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik EK 1 de öngörülen Gösterge Parametrelerine göre; içme suyunun "renk, koku, tat ve bulanıklık" yönünden "tüketicilerce kabul edilebilir ve anormal değişim olmaması" şartlarını taşıması gerekmektedir. İçme suyunun renksiz ve saydam, kokusuz ve berrak olması gerekmektedir. Musluklarımızdan akan su en azından gösterge parametreler açısından bu niteliği taşımamaktadır.

Karaman'a bu suyu reva görenler neden sessiz?

1-Belediye; şebekeye bu şekilde su verileceğini ilan etti mi?

Bu suyun kullanımı sonucu ortaya çıkabilecek halk sağlığı sorunlraına karşı önlem aldı mı?

2-Suyun içimiş olmsı veya halen içiliyor olmasını vicdanları nasıl kabul ediyor? Bu su gerek pişirilmeden yenen sebzelerin yıkanması, gerekse de meyvelerin yıkanmasında, bulaşık yıkamda, banyo ve günlük temizlikte kullanılıyor dolayısıyla sürekli insan vücudu ile temas halinde. Bu konu ile ilgili tedirginlik yaşayan vatandaş neden bilgilendirilmiyor?

3-İbrala Barajınjdaki arıtma tesisi şu an faal mi?

4-Su şebekeye verilmeden önce İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı birimlerinden rapor alındı mı? Alınmadıysa neden alınmadı? Alındıysa bu suya içilebilir raporu verildi mi? Verildiyse kim verdi? TCK 185.madde karşısında ilgilileri göreve davet ediyorum. ifadelerini kullandı.