KTSO ´DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladılar.

Yayınladıkları mesajda; Bir toplumun geleceğinin biçimlenmesinde en büyük yükün öğretmenlerin omuzlarında olduğuna işaret ederek, geleceğin insanını yetiştirme bakımından öğretmenlerin toplumun en saygın kişileri olduğunu kaydettiler.

"Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. Fakat bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır.

Unutmayalım ki, öğretmenlerimize verdiğimiz değer, bizim kendimize ve ülkemize biçtiğimiz değerdir. İyi yetişmiş donanımlı öğretmenlerin yetiştireceği yeni nesiller, toplumu medeniyet yarışında en ileri götürecek gücümüzdür.

Bu vesile ile; Başta demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin mimarı ve kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, neslimizi aydınlatmak uğruna şehit düşen bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ülkemize ve Milli Eğitime uzun yıllar hizmet etmiş emekli öğretmenlerimiz ile halen görevleri başında olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü yürekten kutlar sevgi ve saygılarımızı sunarız." dediler.