LAMBALAR GECE GÜNDÜZ YANIYOR

KARAMAN'DA SOKAK LAMBALARI BOŞA YANIYOR

KARAMAN’da aydınlatma direkleri gece gündüz yanıyor ve enerji israfına yol açıyor.
Karaman’da kentin bazı sokaklarında aydınlatma direklerindeki lambaların gündüz de yanması dikkat çekti.
Kent merkezinde Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Anadolu Lisesine uzanan sokak ve cadde üzerinde saatler 12.30’u gösterdiğinde aydınlatma lambalarının halen yanması da görenleri şaşkına çevirdi.
Vatandaşlar, elektrik işletmesi yetkililerine seslenerek, bu arızaların giderilmesini istedi. Lambaların boşa yanması sonucu enerji israfı oluşurken, yanan elektrik lambaları da dikkat çekiyor. Gündüz saatlerinde de yanmaya devam eden sokak lambalarıyla ilgili yetkilileri göreve çağıran vatandaşlar; "Bu lambalar gece gündüz sürekli yanıyor. Yazık, günah değil mi ? Kimse ilgilenmiyor mu ? Milli servet boşa gidiyor. Yoksa bu israfın bedeli bizim faturalarımıza mı yansıyor. Bir an önce bu sorunun giderilmesini istiyoruz" diyerek tepki gösterdi.
KİMİN CEBİNDEN ÇIKIYOR ?
Peki, sokak lambalarının gündüz tüketim parası kimin cebinden çıkıyor. Karaman'da cadde üzerinde yanan sokak lambaları planlı bir genel aydınlatma denetimi amaçlı mı, yoksa takipsizlik gereği mi yanık kalıyor.  Vatandaş yetkililerde bu sorunun da cevabını bekliyor.