Lionel Messi Hakkında Şok Eden İddia: "O Bir Moron !"

Lionel Messi'nin Mısır gezisi için yanında görev alan rehberi, Arkeolog Zahi Hawass adeta şok edici bir açıklamada bulundu 'O bir moron!'.

Geçtiğimiz haftalarda Mısır’da, Hepatit C ile mücadele için gerçekleşen yerel sağlık kampanyası kapsamında ünlü futbolcu Lionel Messi Mısır’a giden neredeyse her yabancı turist gibi Piramitleri gezdi.

Yanında gezisi için görev alan rehberi, Arkeolog Zahi Hawass adeta şok edici bir açıklamada bulundu “O bir moron!”.

Messi’nin ziyaretinin ardından Mısır televizyonlarına konuşan arkeolog: “Bunu söylediğim için üzgünüm ama o bir moron. Piramitlerde onunla yarım saat geçirdim ancak, ilgilendiğini görmedim. Belki yalnızca futbolla ilgileniyordur.” açıklamasını yaptı.

Burada acı olan şey bir arkeologdan, bir bilim adamından böyle bir yargılama görmek. Çünkü bilim tamamen tarafsız ve yoruma açık olmalıdır. Yalnızca kendi alanına ilgi gösterilmediği için böyle bir yorumda bulunan bir bilim adamı karşısındakini değil kendini yargılamalıdır. Neden mi?

Albert Einstein; “Herkes zekidir ancak, bir balığı ağaca tırmanabilme zekasıyla yargılarsanız o balık hayatı boyunca aptal olduğuna inanacaktır.” demiştir. Bir insanı “üstün zekalı” ya da, “moron” yapan şey bilimin tek bir koluna gösterdiği ilgi değil, bütünüyle kendisidir. Zira burada olaya söz konusu olan Lionel Messi, yardıma ihtiyacı olan insanlığa ilgi ve saygısından ötürü tam olarak bu sözleri duyacağı yerdedir.

Hayata dair ilgisi spor olan bir kişi, hak ederek kazandığı parayı senelerdir, “sosyoloji”, “tıp” gibi alanlarda uzmanlarla çalışarak, insanlığın tam olarak ihtiyaç duyduğu bölgelere yalnızca bir kağıda imza atarak değil, orada bulunarak bağışlamış, paylaşmıştır. Zeka tam olarak bunun temelinde yatar.

lionel messi mısır gezisi