Mehmet Akgül Açıkladı

SüperPark Ambalaj Baş Temsilcisi Mehmet Akgül Konuşma Yaptı.

Karaman Atatürk Parkı'nda Selüloziş Sendikası tarafından program gerçekleştirildi. 

Programda Açıklama yapan SüperPark Baş Temsilcisi Mehmet Akgül Şu ifadeleri kullandı;

SÜPERPARK İŞÇİLERİ NEDEN GREVDE

Bizler Avusturyalılara ait MM SÜPERPARK işçileri olarak emeğimizin, alın terimizin karşılığını alabilmek için 20 Haziran'dan bu yana grevdeyiz. Yılbaşı'ndan beri sürdürdüğümüz toplu sözleşme görüşmeleri işverenin düşük ücret politikası ve uzlaşmazlık tavrı yüzünden sürdürmekte olduğumuz toplu sözleşme çıkmaza girdi ve sonuç olarak işveren bizlere grevden başka bir çare bırakmadı. Daha Vahim olanı ise; greve çıkmadan önce işveren bizlere %0 tam zam önermesi olmuştur. 

Bizler tüm zor şartlarda, bayram seyran demeden evimize ekmek götürmek için, çocuklarımızı okula gönderip bu ülkeye aydınlık beyinler yetiştirmek için gecesini gündüzüne katarak çalışan onurlu emekçileriz. 

Bizlerin talebi arabalar, evler, yatlar, katlar değil! sadece yarını düşünmeden, kimseye muhtaç olmadan çalışmalarımızın karşılığını almak ve evimizde tüten ocağı söndürmemek! Ancak yıllarca türlü fedakarlıklarla çalışıp büyüttüğümüz, milyonlarca lira kazanan bir işyeri haline getirdiğimiz SÜPERPARK ambalajın kötü yönetilmesinden dolayı yöneticilerimiz bizlere insanca yaşayabileceğimiz bir ücreti çok gördüler. 

Bizler sizlerin kardeşleriniz, arkadaşlarınız, aynı sofrayı, aynı yaşamı paylaşan dostlarınızız. Grevde olan işçiler olarak hepimizin amacı yıllarca çalıştığımız fabrikanın bacasının sönmesi, işyerinin kapanması yada ekmek yediğimiz bu teknenın batması için grev'e çıkmadık. Amacımız yasal, anayasal hakkımız olan grevi kullanarak taleplerimizin gerçekleştirilmesidir. 

Bizim her koşulda söylediğimiz bir söz var; GREV BİZİM İÇİN BİR AMAÇ DEĞİL HAKLARIMIZI ALABİLMEK İÇİN BAŞVURDUĞUMUZ BİR ARAÇTIR. 

Biz SÜPERPARK işçileri olarak herkesin şunu da bilmesini istiyoruz ki taleplerimiz karşılanmadığı sürece, bize sıfır zam dayatıldığı sürece haklı grevimizi sürdüreceğiz ve sonuna kadarda bu onurlu mücadelemize devam edeceğiz.'' ifadelerini sonlandırdı. 

karaman mehmet akgül