New York'taki Müslüman polislerden İstanbul Büyükşehire taziye ziyareti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret eden New York Polis Departmanında görevli Müslüman polisler, şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı panonun önüne çelenk bırakarak, 15 Temmuz Taziye ve Anı Defteri'ni imzaladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret eden New York Polis Departmanında görevli Müslüman polisler, şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı panonun önüne çelenk bırakarak, 15 Temmuz Taziye ve Anı Defteri’ni imzaladı.

New York Polis Departmanında (NYPD) görevli Müslüman polisler, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde ve değişik birçok noktada hayatını kaybeden şehitler için Başkan Kadir Topbaş’a taziye ziyaretinde bulundu. "Kutsal Şehirler" gezi programı kapsamında New York’tan hareket eden 15 kişilik polis grubu, ikinci durak olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesine geldi. Ziyaret kapsamında polisler, ilk olarak 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı panonun önüne çelenk bırakarak dua etti. Daha sonra Başkan Topbaş, makamında konuk ettiği Müslüman polislere 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylar hakkında bilgi aktardı. Görüşmenin sonunda ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisini gezen ekip, darbe girişimine dair fotoğraflarının yer aldığı panoyu inceledi. 15 Temmuz Taziye ve Anı Defteri’ni de imzalayarak üzüntülerini dile getiren polisler, Başkan Topbaş aracılığıyla Türk halkına başsağlığı diledi. Polisler Başkan Topbaş’ı New York’a da davet etti.

"Kutsal Şehirler" gezi programı kapsamında New York’tan hareket eden Müslüman polislerin sırasıyla Kudüs, İstanbul ve Mekke’yi ziyaret ettikten sonra New York’a geri dönecekleri öğrenildi.