(Özel haber) Eski Bakan Mükerrem Taşçıoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mükerrem Taşçıoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Taşçıoğlu'nun cenazesine katılan Eski Başbakan Mesut Yılmaz, 'Hem partimize, hem memlekete çok büyük hizmetler yapan, çok değerli bir arkadaşımızdı....

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mükerrem Taşçıoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Taşçıoğlu’nun cenazesine katılan Eski Başbakan Mesut Yılmaz, “Hem partimize, hem memlekete çok büyük hizmetler yapan, çok değerli bir arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin” dedi.

46’ncı hükümette Kültür ve Turizm Bakanlığı, 17’nci ve 18’inci hükümetlerde Sivas milletvekilliği yapmış olan Mehmet Mükerrem Taşçıoğlu, geçirdiği birtakım rahatsızlıklar dolayısıyla tedavi görmekte olduğu hastanede cuma günü hayatını kaybetmişti. 91 yaşında hayatını kaybeden Taşçıoğlu için bugün öğle namazını müteakip, Şişli’de bulunan Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Taşçıoğlu’nun yakınları, Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Şişli Kaymakamı İdris Akbıyık, politika yaptığı dönemden mesai arkadaşları, dostları ve sevenleri katılırken, taziyeleri oğlu Burak Taşçıoğlu ve torunu Alara Taşçıoğlu kabul etti. Merhum Taşçıoğlu’nun eşi Nilgün Taşçıoğlu’nun da ilerleyen yaşına rağmen tekerlekli sandalyede taziyeleri kabul etmeye çalışması dikkat çekti.

“Büyük hizmetler yapan, çok değerli bir arkadaşımızdı”

Cenaze töreninde İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) sorularını yanıtlayan Eski Başbakan Yılmaz, Taşçıoğlu’nun yaptığı hizmetlerin ve Galatasaray tutkusunun ne kadar büyük olduğuna vurgu yaparak, merhum bakan hakkındaki düşüncelerini, “Mükerrem Bey, hem partimize, hem memlekete çok büyük hizmetler yapan, çok değerli bir arkadaşımızdı. Kendisinin kaybından tabii çok büyük üzüntü duyuyoruz. Mekanı cennet olur inşallah. 1 ay kadar önce görüşmüştük son olarak. Ben yurt dışındaydım, kendisi de hastaneye yatmış, haberim olmadı. Benim için sürpriz oldu. Ayaklarından rahatsızdı, yürüme zorluğu vardı. Ona rağmen Galatasaray’ın divan toplantılarını ihmal etmemeye çalışıyordu. Allah rahmet eylesin” sözleriyle ifade etti.

Eski Bakan Taşçıoğlu’nun cenazesi, tören mangasının omuzlarında cenaze aracına taşınarak, defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü.