TİKA'dan, Encemine Büyükşehir Belediyesine eğitim desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), en az gelişmiş ülkelere yönelik eğitim ve tecrübe paylaşımı kapsamında Çad'ın başkenti Encimene'de zabıta ve itfaiye personeline eğitim verdi.TİKA, İstanbul Büyükşehir...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), en az gelişmiş ülkelere yönelik eğitim ve tecrübe paylaşımı kapsamında Çad’ın başkenti Encimene’de zabıta ve itfaiye personeline eğitim verdi.

TİKA, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile birlikte Afrika’da Türkiye’nin görünürlüğünü arttırmak, sahip olduğu teknik kapasiteyi paylaşmak ve ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla İstanbul ile kardeş şehir olan Çad’ın başkenti Encemine’de, Encemine Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve İtfaiye Daireleri personeline “Teorik ve Uygulamalı Eğitim Kursu” düzenledi. Kurslara katılan personelin bilgi düzeyi yükseltilerek yeni ve modern teknikleri uygulamaları sağlandı. İBB Zabıta Dairesinden gelen uzmanlar, 50 kişilik Encemine Büyükşehir Belediyesi zabıtalarına, zabıtanın görev alanları, sıhhi ve gayri sıhhi müesseselerin iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesi için gerekli belgelerin düzenlenmesi ve ruhsatlandırma için takip edilecek adımlar, iş yerlerinin denetlenmesi, çevre ve toplum sağlığının korunmasına ilişkin alınması gereken önlemler ve denetimler, yasalara aykırı hareket eden kişi ve müesseselere uygulanacak yaptırımlar, para cezaları ve halkla ilişkiler konularında 2 günlük eğitim verildi. Teorik sunumlardan sonra uzmanlar, başkent Encemine’nin açık pazarlarında ve zabıta karakollarında inceleme-uygulamalar yaptı.

İBB İtfaiyesinden gelen itfaiye eğitmenleri ise itfaiye dairesinin yapısı, ekip çalışması, araç ve ekipman bilgisi, kişisel koruyucu donanım, yanma bilgisi, tüp gaz yangın bilgisi, derin kuyu olaylarına müdahale, trafik kazalarında araçlara müdahale, yangında arama-kurtarma, yaralı taşıma teknikleri konularında 5 günlük eğitim programı düzenlendi. İtfaiye uygulama eğitiminde, yanan yapılarda yangını söndürme, yüksek binalardan insan kurtarılması, trafik kazasında araçta sıkışan yaralının kurtarılması gösterildi. Encemine Belediyesi İtfaiye Amiri, 7 yıl önce başka ülkelerden temin edilen ekipmanları ilk defa bu eğitim sürecinde kullanabilme becerisi kazandıklarını ifade etti. Türkiye’den gelen uzmanlar, T.C. Encemine Büyükelçisini ve Encemine Büyükşehir Belediyesinin üst düzey yöneticilerini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.