Türk Tarihinin Reyting Rekoru Kıran Dizisi Diriliş Ertuğrul

Televizyon denilince akla ilk gelen kanal kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi televizyon kanalı Türk Radyo ve Televizyon Kurumunun kanalı olan TRT gelir.

1964 yılında çıkan kanun ile kurulan TRT 1990'ların başında ilk özel televizyon kanalı ve özel radyo kanalı yayına başlayana dek Türkiye'de radyo - televizyon yayıncılığı yapan tek kurum olarak hizmet verdi. Yayın hayatına siyah beyaz olarak başlayan TRT kurulduğu günden itibaren insanlara sosyal yaşama entegre ve olaylardan haberdar olma konusunda etkin bir rol üstlenmiştir.

Neden TRT

Türkiye'nin en büyük haber oluşumuna sahip olan TRT, dizi film, belgesel, drama ve televizyon yapımları ile dünyanın sayılı yayın kuruluşları arasında yer alır. Televizyon dışında radyo yayını da yapan TRT, ülke genelinde en geniş haber ve görüntü arşivine sahiptir. TRT ekranlarından geçmişten günümüze birçok dizi ekranlarda yayınlanmıştır.

Özellikle toplum yapısına uygun olan diziler seyircilerde olumlu derece de cevap bularak uzun soluklu yapımlar olmuştur. Dizi konusunda her yaş grubuna hitap eden dizileri izleyicileri ile buluşturan TRT'nin son dönemlerde en beğenilen dizisi Diriliş Ertuğrul olmuştur. Yayınladığı Çarşamba günü adeta hayatı durduran Diriliş, tarih severlerin vazgeçemediği ve her bölümü reyting rekorları kıran bir dizidir.

Gerek senaryo seçimi gerekse de oyuncu kadro dizi severlerin bir sonraki haftayı merak içerisinde beklediği,  yayımlanan fragmanlarda bile izlenme rekorları kıran bir dizi olmuştur. Yapımcılığını Tekden Film'in yaptığı dizi, hayalleri ve idealleri uğruna hiçbir kavgadan kaçınmayan, hiçbir zalime boyun eğmeyen, mazluma kılıç vurmayan, adaleti tesis için ölümü göze alabilen bir kahramandır.

Çarşamba Gününü Sabırsızlıkla Bekleyeceksiniz

Osmanlı Devletinin kuruluşunun başlangıcının anlatıldığı dizi yayınlandığı günden itibaren tarihe olan ilgiyi de artırmıştır. Yayımlanan diziyi internet canlı  olarak izlemeniz için, www.canlitv.site internet adresini ziyaret etmenizi mümkündür. İnternet arama motoruna trt 1 canlı yazdığınızda birçok arama motoru ile karşılaşabilirsiniz. Bu siteler içerisinde kesintisiz yayın yapan internet adreslerini ziyaret etmek, canlı yayın izlerken hiçbir kesinti yaşamamanıza engel olur. trt 1 canlı yayın konusunda diğer özel televizyonlara bakarak kapsamlı hizmet sunar. İnternet adresinde diğer özel kanallar ve yayın akışlarını görebilirsiniz

trt 1 canlı