Yurt dışına bilet alırken dikkat!

Uçak ile yurt dışına yolculuk yapmak için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Ayrıca dikkat edilmesi gerekende birtakım hususlar bulunmaktadır.

Yurt dışına bilet alırken dikkat!

Bulunduğumuz çağın su götürmez bir gerçeği uçak ile seyahatin standart seyahat biçimi haline yaklaştığıdır. Çok değil bundan 150 yıl önce bir yerden diğer yere giderken gemi, tren, at gibi ulaşım araçları kullanılmaktaydı. Daha da geriye gidersek tren bile yoktu. Şimdilerde ise bu ulaşım araçları bile demode ya da çok lüks gibi uçurumsal ulaşımlar sayılmaktadır. Eğer lüks bir gemi seyahatinde değilseniz aylarca yolculuk yapmaya çılgınlık gözüyle bakabilirsiniz aynısı tren yolculukları içinde geçerli. Oysa uçak yolculuğu dünyayı birbirine bağlamış durumda. Ulaşım ve iletişimde olan devrimler dünyayı olgunluk çağına götürüyor.

Uçak ile yurt dışına yolculuk yapmak için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Ayrıca dikkat edilmesi gerekende birtakım hususlar bulunmaktadır. Yurt dışı uçuşlarını sağlamak için isteğe göre pasaport, vize gibi belgelerinizin bulunması gerekmektedir. Her ülke için aynı durum geçerli olmayabilir. Vize istemeyen ya da kimliğinizle bile Sun Express uçak bileti ile uçuş yapabileceğiniz yerler bulunmaktadır.  Önceliğiniz gideceğiniz yer hakkında bilgi edinmek olsun.

Uçak biletini almadan önce bilgi alın. Gideceğiniz ülke için ekstra bir belgenin istenilip istenmediğini öğrenin. Bilgi almak için acenteleri, çağrı merkezlerini ya da direkt olarak konsolosluklarla irtibata geçebilirsiniz. Ülkeye giriş için gerekli olan bir belge olup olmadığını ya da hangi şartlarda ülkeye girebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Bazı tur şirketleri ve acentelerde yurt dışı için işlem yürüttüklerinden bu konuda bilgi sahibi olabilirler. Size kolay yolu gösterebilirler hatta ücret karşılığında belgelerinizi sizin yerinize temin edebilirler. Konunun detayları için görüşmeniz gerekir.

İyi bir planlama yapın. Yurt dışı uçuşlarında bileti erken almanız ekonomik olarak yardımcı olacaktır size. Son dakikalara bırakılan seyahatlerde yüksek bedeller ödeyebilirsiniz. Yurt dışı uçuşlarında fiyat sınıfı arasındaki fark oldukça yüksek olabiliyor. Bu yüzden uçak dolmadan bilet almak karlıdır.

Uygun uçak bileti alırken araştırma yapın. Kah vergilendirme sistemi olsun kah hizmet bedeli farkı fiyatları oldukça değiştirebilmektedir. Özellikle yurt dışı uçak biletlerinde fiyat farkları yüksek olabilmektedir. İnternet, acente ya da çağrı merkezi üzerinde fiyat farkları olabilmektedir. Kısaca bir araştırma yaparak en uygun fiyatı yakalayabilirsiniz.

Kalabalık yolcu sayınız varsa grup rezervasyonu hakkında bilgi alın, rezervasyon oluşturun. Firmalar arasında fark olsa da genelde 14 ve üzeri yolcu sayısı için grup rezervasyonları ideal olmaktadır. Hem indirimde yapılabilmektedir.

Bileti alırken güvenilir yerlere ulaşın. Yurt dışı uçuşlarının bedelleri genelde yüksek olduğundan daha dikkatli davranılması gerekiyor. Sahtekarlık içeren bir siteye paranızı kaptırmayın. Kredi kartı bilgilerini girmekten ziyade hem kart bilgilerini girip hem de kullanamayacağınız bir Atlasglobal uçuşu için yüksek bir para ödeyebilirsiniz. İyisi mi daha güvenilir yerlerle iletişim kurun.

Gideceğiniz ülke için ek kural varsa bunları uygulayın. Bazı ülkeler bagaj, evcil hayvan gibi kısıtlamalar getirmiştir. İlerde problem yaşamamak için bunları öğrenin.