Google Ads Faydalı Mı?

Günün birinde siz de bir marka sahibi olarak ürün ve hizmetlerinizi geniş kitlelerle buluşturma ihtiyacı hissedebilirsiniz.

Bunun için reklam ve pazarlama gereksinimi duyacağınızı söyleyebiliriz. Takdir edersiniz ki, önünüzde birden çok reklam alternatifi bulunuyor. Hem verimli hem de ekonomik bir seçenek arıyorsanız ilk tercihiniz kesinlikle ads google olmalı! Gelin, Ads Google hakkında çok işinize yarayacak türden bilgiler verelim!

Google Ads Nedir?

Google Adwords olarak da bilinir. Google aracılığıyla internet üzerinden ulaşılması mümkün olan her yerde reklam yayınlanmasını sağlar. Google dışında farklı arama motorlarının da reklamcılık hizmeti sunduğu söylenebilir. Fakat, Google; en çok kullanılan arama motoru olmasından mütevellit reklam konusunda da en iyisini vaat eder. Ads Google; tahmin edebileceğiniz üzere en çok e-ticaret siteleri için önemlidir. İnternet kullanıcıları; herhangi bir ürün ya da hizmeti bulmak adına Google’da araştırma yaparlar. Bu noktada, karşılarına çıkan Google reklam seçenekleri sayesinde markadan haberdar olurlar. Söz konusu markanın internet sitesini ziyaret ederler. Markaya ait ürün ve hizmetleri incelerler. Ardından, ürün ve hizmet satın alarak süreci sonlandırırlar. Sonuç olarak, ads google; tüketicileri satın alma davranışına yönlendirmesi ve markaların satış rakamlarını arttırması gibi özellikleriyle dikkat çeker.

Google reklamları; sahip oldukları özellikleri ile dikkat çeker. Hem mobilde hem de masaüstünde yer almaları söz konusudur. Markalar; Google reklamları sayesinde internet sitelerine organik trafikçi çekme şansına erişirler. Bunun yanı sıra, potansiyel müşterileri ile buluşurlar. Onları satın alma davranışına yönlendirirler. Kısa süre içerisinde hatrı sayılır kazançlar elde ederler.

Google Ads’nin Avantajları Nelerdir?

Ads Google; klasik reklam seçeneklerine kıyasla farklı özelliklere sahiptir. Her şeyden önce, reklam performansının ölçülmesi söz konusudur. Reklamların etkilerinin ne olduğunu öğrenmeyi mümkün hale getirir. Bunun yanı sıra, ROAS metriği hesabı yapmayı sağlar. Bir başka deyişle, marka sahipleri; elde ettikleri kazancın reklam maliyetine olan oranını görürler. Bu durum; işini daha iyi bir şekilde yapmak isteyen markalar adına ciddi bir avantajdır. Çünkü, markalar; ölçümler sayesinde reklam stratejilerini geliştirirler. Eksiklerini görme şansına erişirler. Gelecekteki reklam stratejilerinin nasıl olması gerektiğine karar verirler.

Ads Google; tek bir reklam seçeneğinden ibaret değildir. Birden çok reklam seçeneğine sahip olmasıyla farkını ortaya koyar. E-ticaret işletmelerinin işlerini büyütmesine ciddi katkıda bulunur. Ayrıca, reklam oluşturulması son derece basittir. Herhangi bir kişi ya da kurum; başlık, metin, görsel ve bağlantı gibi detayları girerek oldukça kısa sürede reklam oluşturabilir. Fakat, yine de Google reklamlarıyla ilgili bilinmesi gereken bazı detaylar vardır. Söz konusu detaylar sayesinde reklamlar bir gider kalemi olmaktan ziyade gelir kalemine dönüşür.

Ads Google; hedef kitlenin belirlenmesinde oldukça başarılıdır. Yaş, cinsiyet, ilgi alanı ve daha birçok detayı dikkate alarak hedef kitleye ulaşmayı mümkün kılar.