18 Yaşını Doldurana Maaş

Belediyelerin de Milli İstihdam Seferberliğine Katılmasıyla 18 yaşını dolduranlar için asgari ücretle iş imkanı geldi. Detaylar haberimizde.

Belediyelerin de Milli İstihdam Seferberliğine Katılmasıyla 18 yaşını dolduranlar için asgari ücretle iş imkanı geldi.
 

Program Süreli 9 Ay Sürüyor

Haftalık çalışma saatinin en fazla 45 saat olduğu işler için geçerli olan uygulama toplamda 9 ay sürüyor. Yani bir program süresi toplam 9 ay oluyor. Bir program bitince yeni bir programa katılmak isteyenler ise 3 ay beklemesi gerekiyor. 3 ay bekleme süresinden sonra istenirse yeniden 9 aylık bir programa başlanabiliyor. Toplum yararına çalışma programı kapsamında çalışanlara asgari ücret veriliyor. İşe vergi ve sosyal güvenlik primleri de program kapsamında yer alıyor. Programa katılanlar toplum yararına olan çevre temizliği, onarım ya da temizlik gibi pek çok farklı alanda çalışıyor.
 

Toplum Yararına Çalışanlara Bin 404 Lira Maaş

En az 18 yaşını dolduranlar, kurumun kendi yöresindeki İl Müdürlüğüne kayıtlı işsiz durumunda olanlar, herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmayanlar ve malul aylığı almayanlar programdan yararlanabiliyor. Bu programdan en gazla 18 ay yararlanılabiliyor. Aynı gün farklı TYP başlasa da katılımcılar sadece 1 TYP için müracaat edebilecek.

80 kişi Bilecik Belediyesinde çalışmak üzere belediyeye başvuruda bulundu bile. Milli İstihdam Seferberliği sayesinde çeşitli iş adamları da alacakları işçi sayısını açıkladı. İŞKUR yine aynı konu ile ilgili pek çok yörede farklı etkinlikler ve çalışmalar düzenliyor.

18 yaş maaş