3 ÖLÜ 41 YARALI

KARAMAN'DA BAYRAM DÖNÜŞÜ FACİA

OTOBÜS DEVRİLDİ İLK BELİRLEMELERE GÖRE 3 KİŞİ ÖLDÜ
Bayramın son gününde Mersinden Karaman istikametine sefer yapmakta olan yolcu otobüsü Mut Karaman karayolunda devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 3 kişinin öldüğü öne sürüldü.
Alınan bilgilere göre Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminalinden saat 21.00 sıralarında Karaman Konya istikametine seyahat etmekte olan firmasına ait 42 ER 169 plakalı yolcu otobüsü Karaman Sertavul yolu üzeri Amcam çeşmesi yakınlarına geldiği sırada iddiaya göre sürücünün kontrolünü kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak devrildi.
Şoför ve muavin ile birlikte toplam 49 kişinin bulunduğu yolcu otobüsünde 3 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken, 41 kişinin yaralandığı öğrenildi. 
Yaralılardan 38’i Karaman Devlet Hastanesine, 3’ü ise Mut Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan 20’sinin bayan yolcu, 18’inin ise erkek yolcu olduğu öğrenildi. Yaralılardan 2 kişinin ise Karaman Devlet Hastanesinde sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bilgisine ulaşıldı.
Karaman’dan gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazanın ardından yol trafiğe kapatılırken, Jandarma ve itfaiye ekipleri kaza yerinde gerekli tedbirleri ve güvenliği aldı. 
Karaman Valisi Fahri Meral ve Milletvekili Recep Şeker’in de kaza yeri ve Hastanede incelemelerde bulunduğu bilgi edinildi. Kaza Cumhuriyet Savcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.