30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

30 Ağustos Zaferi'nin 96. yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz....

Vali Meral Kutlama Mesajında;

“30 Ağustos Zaferi’nin 96. yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz da, en zor şartlarda milletimizin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının, yeniden geleceğine sahip çıkışının sembolü olmuştur. Bu büyük zaferlerde ortaya konan azim ve kararlılık, milletimizin istiklali ve istikbali için mücadele ederken hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağının, her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güce ve cesarete sahip olduğunun ispatıdır. Bu toprakları vatan kılmak için ecdadımızın ödediği bedeller ile milletimizin tüm dünyaya örnek olan mücadele azmi, sağlam temeller üzerine inşa ettiğimiz, her geçen gün gelişen ve büyüyen Cumhuriyetimizin en büyük güvencesidir. Gücünü ve bekasını birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin, tarih boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenmenin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız her türlü badireyi aşmamızı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Aziz Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı bu kutlu mücadele; Ülkemizin bağımsız, çağdaş ve saygın bir devlet olmasının yolunu açmıştır. Bizler geçmişimizden aldığımız bu güç ve ilhamla Türkiye Cumhuriyeti’ni, ilelebet yüceltmeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnetle yâd ediyor, bütün vatandaşlarımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
 

Recep Şeker Kutlama Mesajında;

 “30 Ağustos; kahraman ecdadımızın ülkemizi parçalamak ve Milletimizi esaret altına alma boş hayalleri kuranlara karşı tüm imkânsızlıklara rağmen sarsılmaz imanı, yüksek iradesi ve kahramanlığı ile kazandığı büyük zaferin adıdır. Bu zaferle Milletimiz istiklali uğruna, özgürlük ve bağımsızlığı uğruna kanının son damlasına kadar yaşlı, genç, çocuk demeden milletçe topyekûn mücadele ederek istiklalinin ve istikbalinin elinden alınamayacağını tüm dünyaya göstermiştir. Milletimiz 1071 yılında Malazgirt’te başlattığı şanlı ve kutlu yürüyüşünü; Malazgirt’ten, Büyük Taarruza kazandığı büyük zaferlerin ardından Cumhuriyetimizi kurarak taçlandırmıştır. Malazgirt zaferi ile Anadolu’yu ebedi yurdumuz yapan kahraman ecdadımız; 30 Ağustos Zaferi ile de Milletimizin canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarında ebedi olarak bağımsız ve özgür yaşama iradesini tüm dünyaya ilan etmiştir. Aziz milletimiz, şanlı tarihi boyunca her türlü imkânsızlıklara ve olumsuz koşullara rağmen; vatanını, bağımsızlığını, milli ve manevi değerlerini canı pahasına korumuş, varlığına, bağımsızlığına, milli ve manevi değerlerine kastedilmesine asla izin vermemiş ve bundan sonra da asla izin vermeyecektir. 15 Temmuz tarihinde bağımsızlık ve istiklali için, milli ve manevi değerleri için neleri göze alabileceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Bu anlamlı gün dolayısıyla, İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, bütün vatandaşlarımızı sevgi ve saygı ile selamlıyorum.” dedi.

İsmail Atakan Ünver Kutlama Mesajında;

 "Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında, dünya tarihine mal olmuş eşsiz zaferler kazanan Büyük Türk Milleti'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Tam bağımsızlığımızın sağlanarak ulus devletimizin temellerinin sağlamlaştırıldığı bu önemli gün, cumhuriyetimizin miladıdır. Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti; tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesinin eseridir. Devletimizin temellerinin atıldığı 30 Ağustos 1922, ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlere de ilham olmalı; bağımsızlığından ve karakterinden ödün vermeyen Türk Milleti, layık olduğu gibi Cumhuriyet değerleri ile aydınlık günlere yürümelidir. Mustafa Kemal Atatürk, bugün 96'ıncı yıldönümünü kutladığımız 30 Ağustos 1922’deki büyük zaferi; “Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk Ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır." sözleri ile anlatmıştı. Dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyetimize, birlik ve beraberliğimize saldıranlar bilmelidirler ki; 96 yıl önce nasıl büyük bir azim ve kararlılıkla mücadele ettiysek, bugün de aynı azim ve kararlılığa sahibiz. Ülkemizin aydınlık yarınlara taşınabilmesi ve devletimizin dünyadaki yerini güçlü bir şekilde alabilmesi için Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine bağlı kalınarak, demokrasi ve özgürlüklerin genişletilmesi kaçınılmaz tek yoldur. Ülkemizin siyasi çıkar çatışmalarına veya çekişmelere değil, kardeşliğe ve adalete ihtiyacı olduğu şüphesizdir. 30 Ağustos gibi büyük bir bağımsızlık destanı ve nice kahramalık öyküleri yazan Büyük Türk Milleti'nin, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin yılmaz savunucusu olacağına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'mızın tüm kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum." CHP'li Ünver ayrıca, tüm hemşerilerini; Cumhuriyet Halk Partisi Karaman İl Gençlik Kollarının 30 Ağustos Zafer Bayramında gerçekleştireceği 'Gençlik ve Zafer Yürüyüşü ‘ne davet etti.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Kutlama Mesajında;

Başkan Çalışkan’ın kutlama mesajı şöyle: “30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön vermiş, emperyalistlere karşı İstiklal Savaşı yürüten birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı olmuştur. Türkiye, tıpkı 96 yıl önce olduğu gibi, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tehditleri, saldırıları ve sabotaj girişimlerini bertaraf etme konusunda aynı kararlılığını muhafaza etmektedir. Şüphesiz bu süreçte en büyük güç kaynağımız 'tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet' ilkeleri etrafında bütünleşen milletimizin birlik ve beraberliği ile dost ülkelerin desteğidir. Aziz milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında sergilediği destansı direnişle 'Ya istiklal ya ölüm' tercihiyle baş başa bırakıldığında neleri göze alabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale'yi geçilmez kılan, Kurtuluş Savaşı'mızı zafere taşıyan, 15 Temmuz gecesi tüm ülke sathında ayağa kalkan bu iradeyle ülkemiz, her türlü zorluğun üstesinden gelecek güç ve kapasiteye sahiptir. Milletimiz tarihin hiçbir döneminde zilleti ve esareti kabul etmemiştir. Bugün, bizlere düşen en önemli görev, mazimizden aldığımız güç ve cesaretle istikbale emin adımlarla koşmaktır. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz ’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal'i ve dava arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm hemşerilerimin ve Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun." dedi. 

Recep Muğlu Kutlama Mesajında;

Tarihimizde Ağustos ayının çok farklı ve anlamlı bir yeri vardır. Bu ay “Zafer Ayı” olarak nitelendirilen, Aziz Milletimiz açısından birçok önemli dönüm noktalarının yaşandığı bir ay olarak şanlı tarihimize damgasını vurmuştur. Ağustos ayı; Anadolu’yu 946 yıl önce ebedi yurt edinişimizin kapısını açan Malazgirt Zaferi’nin, yine 501 yıl önce dağılmaya yüz tutan Milli birliğimizin yeniden tesis edilmesini sağlayan Mercidabık zaferinin ve son olarak da Aziz Milletimizin varoluş savaşı verdiği Milli Mücadele’nin destanlaştığı aydır.
 23 Ağustos 1921 Sakarya Meydan Savaşı ile başlayan ve 26-30 Ağustos 1922 tarihleri arasında Büyük Taarruz ile var olma mücadelesi verdiğimiz Ağustos ayında kazanılan zaferlerin biri de 30 Ağustos zaferidir.
 Türk Milletinin, her karışında bedel ödediği bu topraklarda, nice fedakârlıklarla verdiği istiklal mücadelesinin ardından zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos tarihi; kahraman ordumuzun ve Aziz Milletimizin şanlı tarihine bir altın sayfa daha açmıştır.
 Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin ve Karaman’lı Hemşehrilerimizin Zafer Bayramını kutluyor, bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Yusuf Baştuğ Kutlama Mesajında;

 “26 Ağustos günü başlayan, 30 Ağustos’ta doruk noktasına ulaşan ve 9 Eylül’de hedefine ulaşan bu ulusal şahlanışın yıl dönümünü bir kez daha gururla kutluyoruz. Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde; Kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, 30 Ağustos Zaferi ile tüm mazlum halklara da örnek olmuştur. Akıllardan çıkmayacak bir ders vermiştir. Yalnızca bizim değil, tüm mazlum ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış, tarihi bir adımın bayramıdır. Zor zamanlardan geçen ülkemizin, bu zor zamanlardan kurtuluşu da, 30 Ağustos Zaferini kazanmamızı sağlayan, birlik ve beraberlik anlayışıdır. Bu anlayış, iç ve dış saldırılara karşı, omuz omuza mücadele etmemizi sağlayacaktır.  Türk ulusunun doğuştan taşıdığı yetenek ve kudret ile şekillenen inancı, Ulu Önder ATATÜRK’ün İlke ve Devrimleri ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni, sonsuza kadar yaşatacak dinamik gücün temeli olmaya devam edecektir. Bu inançla, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi. 

Mevlüt Kuntoğlu Kutlama Mesajında;

“Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan, Türk milletinin hürriyet ve istiklaline olan inancını bütün dünyaya haykırdığı, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu ve kahramanca mücadelenin sonucunda kazanılmış 30 Ağustos Zaferi’nin 96’ıncı yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ordu-millet kenetlenmesiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi de bu süreçteki tarihi dönemeçlerden biridir. Bağımsızlığın karakteri olduğu bir milletin, en zor şartlarda bile neler yapabileceğini göstererek izmihlal ve esarete karşı istiklalinden asla taviz vermeyen, devlet kurmayı her koşulda vazgeçilmezi olarak benimseyen milletimizin, en şanlı zaferlerinden biri 30 Ağustos’ta yaşanmıştır."Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerinde ifade edildiği gibi, vatanı için canını veren her şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür. Ecdadımız, vatan toprağının bir karışını vermemek için büyük bedeller ödeyerek, bizlere her sayfası zaferlerle dolu bir tarih armağan etmiştir.Genç yaşlı demeden milletimiz, şanlı tarihimizden aldığı görev bilinciyle ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır´ diyerek bağımsızlık ve Cumhuriyetimizi daima koruyup savunacağını 15 Temmuz’da da tüm dünyaya bir kez daha ispatlamıştır.Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nızı kutluyorum” dedi.


 

karaman 30 ağustos