8 Mart Dünya Kadınlar Günü İl Müdürlüğümüzde Çiftçi Kadınlarımızla Birlikte Kutlandı

8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle İl Müdürlüğümüzde Çiftçi Kadınlarla bir araya gelen İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan ÖZÇALIK tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutladı.

Lale köyünden gelen kadın çiftlere çiçek ve hediyelerini takdim eden İl Müdürü ÖZÇALIK:  “Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Kadınlar Günü” olarak ilan edilen 8 Mart, tüm dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri özel bir gündür. 
Ülkelerin sosyal ve ekonomik yönden gelişmesinde; kadınların üretimde, yönetimde ve yaşamın her alanında eşit bir şekilde bulunması, karar alma mekanizmalarına ve süreçlerine eşit bir şekilde katılması, daha çok kadının iş dünyasında yer alması gerekmektedir. İlimizin tarımsal üretimini en üst seviyeye yükseltmek, modern ve ekonomik bakımdan güçlü bir Türkiye hedefine ulaşmak için Bakanlık olarak büyük gayret gösteriyoruz” dedi.
Etkinlikte Lale Köyü kadın çiftçilerimizden gelen tarımla ilgili taleplerin öncelikli olarak değerlendirileceğini ifade eden İl Müdürü ÖZÇALIK, tarımın geleceğinin şekillenmesinde çok önemli bir rolü bulunan kadın çiftçilerimizin,  kadın mesai arkadaşlarımın ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum dedi.
Karaman Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Özgür ÖZTÜRK’ün eşlik ettiği programda daha sonra Tarım veKırsal Kalkınma Kurumuna ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaretin ardından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Dizdar'ın katılımıyla Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde düzenlenen “Bilinçli Kadın, Bilinçli Toplum” adlı programa katıldılar.