'AÇIK KAPI PROJESİ'

'AÇIK KAPI PROJESİ' UYGULAMASI KARAMAN'DA HAYATA GEÇTİ

Valiliklere yapılan başvurulara ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını temin etmek, sunulan hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırmak için İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘Açık Kapı Projesi’ uygulaması Karaman Valiliği’nde hayata geçti.
Dün Valilikte düzenlenen törende, Valilik C kapısında ‘Açık Kapı Projesi’ Vali Fahri Meral tarafından hizmete konuldu.
Vali Meral açılışta yaptığı konuşmasında; “Valiliklere yapılan başvurulara ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını temin etmek, sunulan hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırmak için İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘Açık Kapı Projesi’ uygulaması Karaman Valiliği’nde hayata geçti.
Dün Valilikte düzenlenen törende, Valilik C kapısında ‘Açık Kapı Projesi’ Vali Fahri Meral tarafından hizmete konuldu.
Vali Meral açılışta yaptığı konuşmasında; “İçişleri Bakanlığımızın vatandaş odaklı hizmetlerinden bir olan “Açık Kapı” projesi 15 pilot ilden sonra 22 ilin de dâhil olduğu uygulama İlimizde de hizmete girmiştir.
Valiliklere yapılan başvurulara ilişkin İş ve   işlemlerin hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını temin etmek, sunulan hizmetlerde vatandaş memnuniyetini artırmak, talep ve beklentilerin analiz ve raporlamalarının yapılmak, oluşturulacak yeni yönetim politikalarına ve hizmet sunum tekniklerine esas olmak üzere; İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Açık Kapı Projesi 81 İlin dahil olduğu bir proje olarak İlimizde de Valilik Binası C Blok girişinde hizmete başlamıştır.
Kurulan Açık Kapı biriminde 5 personel görev yapacaktır.
İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından gerekli eğitimin verildiği personeller, sorunları ve talepleri alma, ilgili birimlere iletme, sorunun çözümünün takibinin yapılması ve koordinasyonu sağlayacaktır.
Açık Kapı birimine başvurular hem yüz yüze Açık Kapı personeli tarafından hem de İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yazılım sayesinde https://www.acikkapi.gov.trüzerinden alınmakta ve verilen sorgulama numarası ile takibi yapılabilmektedir.
Başvurular ile ilgili başvurunun alındığına dair kısa mesajla bilgilendirme yapılacaktır.
Bütün talep ve şikâyetler “Açık Kapı Projesi” yazılım sistemindeki havuzda toplanacak, elektronik yazılım alt yapısı ile kurumlarda belirlenen irtibat görevlilerine iletilecektir.
Konusuna göre ilgili kurumlardan alman cevaplar belirtilen sistem üzerinden Açık Kapı’ya bildirilecek, sorumlu Vali Yardımcısı onayından sonra Açık Kapı görevlileri tarafından alman bu cevaplar sisteme kayıt tarihinden 7 gün içinde başvuruların cevaplarının okunabileceği link ile beraber bir mesajla (SMS) vatandaşa bildirilecektir.
Başvuran kişiler isterlerse Açık Kapıdaki görevli personelden başvuru sorgulama süreci ile ilgili bilgi de alabilecektir.
İçişleri Bakanlığının Açık Kapı Projesi ile ilgili hazırladığı uygulama e-içişleri kapsamında açılan modüllerle hem ilgili Vali Yardımcısı hem de Vali tarafından da takip edilebilecek, yapılan başvurular, bu başvuruların aşamaları görülebilecek, hangi alanlarda sorunlar var, ne tür talepler geliyor, kaç gün içinde cevaplanıyor şeklindeki analizler yapılabilecektir.
Vatandaşlarımızın sorun ve taleplerinin bugün itibariyle hizmete sunacağımız Açık Kapı Biriminde değerlendirilmeye alınacağını belirterek, hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.