Araç Alacaklar Dikkat! O Otomobil Markasından Türkiye'ye Dev Yatırım!

Alman Opel markasını alarak gündeme gelen Fransız PSA Grubu Türkiye'de yatırım yapmaya hazırlanıyor. İşte detaylar.

Alman Opel markasını alarak gündeme gelen Fransız PSA Grubu Türkiye’de yatırım yapmaya sıcak bakıyor. Fransız PSA Peugeot Citroen Grubunun yatırım planları içerisinde Türkiye’de bulunuyor. 
Peugeot CEO’su Jean-Philippe Imparato, Türkiye’de her zaman yatırım yapmaya hazır olduklarını belirterek, ihtiyaç olması durumunda 8 ay içerisinde bir tesis kurabilecek durumda olduklarını da açıkladı. 85. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarında bir konuşma yapan Peugeot CEO’su Imparato; “Bölge direktörlerimiz Türkiye’de yatırım fırsatlarına bakıyor. En tepeden yani PSA üst yönetiminden onay gelmesi halinde yatırım yapmaya hazırız. Peugeot şu an 8 ay içinde montaj fabrikası kuracak kabiliyete sahip” dedi.



Imparato, Peugeot için hedeflerinin yılda 2 milyona yakın araç satışı olduğunu ve bunun da yarısından fazlasının Avrupa dışı ülkelere satış olarak öngördüklerini dile getirdi. Bu hedefe ulaşmada Türkiye’nin önemli bir yeri olduğuna değinerek, Tofaş’ın Bursa’da ki fabrikasında 3 marka (Fiat Fiorino - Peugeot Bipper - Citroen Nemo) için ürettiği Minicargo projesinden çekildiklerini ama önümüzdeki dönemde yeni süprizler olabileceğinin de altını çizdi.

Peugeot CEO’su Jean-Philippe Imparato konuşmasında Opel’i almaları ile ilgili olarak rekabet açısından bir şeyin değişmeyeceğini söyleyerek; “Bu tamamen bir satın alma, birleşme değil. Her marka bağımsız olarak kendi yoluna devam edecek, birbirleriyle savaşacak. Biz Fransız, onlar Alman markası” ifadelerini kullandı.
85. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarında Volvo’nun yeni XC60 aracı tanıtıldı. Eskiye göre daha büyüyen ve daha sert hatları olan yeni araçta 2.0 litrelik 4 silindirli hem benzinli hem de dizel motorlar kullanılmakta. Volvo’nun XC60’ı ise 2017’nin son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak.

fransız marka araçlar