Barış Pınarı Harekatın'da Karamanlı Asker Yaralandı

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcının..

Geçtiğimiz günlerde Barış Pınarı Harekatı bölgesinde teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 asker şehit olmuş, 6 asker yaralanmıştı.

Patlamada yaralanan askerlerden Karamanlı Uzman Çavuş’un sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.
Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde terörden arındırılan bölgelerde patlayıcı temizleme çalışmalarını sürdüren komando birlikleri, terör örgütü PKK/YPG'nin sığınak olarak kullandığı tünellerin yanı sıra ilçe merkezlerindeki arazi ve meskun mahalde arama yaparak terörü adım adım temizliyor.

Milli Savunma Bakanlığı, bölgedeki son durumla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre, teröristler tarafından yerleştirilen EYP'nin (el yapımı patlayıcı) infilak etmesi sonucu 1 asker şehit olurken, 6 asker de yaralanmıştı.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Yaralı silah arkadaşlarımız hastaneye kaldırılmış ve tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."denildi.