BAŞKAN ÇALIŞKAN; MEYDANDA MÜSADE YOK!

Başkan Ertuğrul Çalışkan Karaman'da Kent Meydanının bu yaz mevsiminde..

BAŞKAN ÇALIŞKAN;

“SEYYAR SATICILARA BU YAZ KENT MEYDANINDA MÜSAADE ETMEMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, her yaz mevsiminde seyyar satıcıların konuşlandığı Aktekke Kent Meydanı bugünkü adıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki yoğunluğa da vurgu yaptı.

Konuk olduğu katıldığı Programında konuşan Çalışkan, bu konuda meydan etrafı ve çevresinde faaliyet gösteren bir çok kira veren ve vergiye tabi olan esnafın da bu konudaki rahatsızlıkların dile getirilmesi üzerine;

”Seyyar satış yapan arkadaşlarımızın geçtiğimiz yıl meydana çıkmalarına müsaade etmemiştik aslında. Ama bu yaz müsaade etmemeyi düşünüyoruz.”dedi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan bu konuda;

“Ben bu konuda hemşehrilerime şunu söylemek istiyorum Biz aslında seyyar satıcıların kent meydanında çıkmalarına müsaade etmedik. Oradaki seyyar satıcı arkadaşlarımız için bu kez hemşehrilerimiz bize baskı yapmaya başladı. Yani hemşehrilerimiz bize ısrar edince bıraktık ve meydana çıkmalarına ses çıkarmadık.

Ben aslında öyle bir işlerin olmasını istemiyorum. Çünkü belli bir standart ve kalitede olması gerekiyor.

Biz eğer şehirleşeceksek şehir kültürünü yaşayacaksak hep birlikte bunu sağlamamız gerekir.  Benim bakış açım bu.

Ayrıca bu yaz böyle şeylerin açılmasına da izin vermemeyi istiyoruz. Bunu net söylemek istiyorum. Eğer bu konuda alternatif aranıyorsa, seyir terasları, Piri Reis parkı ve yakın zamanda Türk Dünyası Kültür Parkı gibi birçok gidebileceğimiz alanlar var. “diyerek de önerilerde bulundu.