Başkan Çelik, 16 Nisan Sonrası Şaha Kalkacağız

Kayseri - Projeler anlatıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Gönüllü Kültür Teşekkülleri'nin yöneticileriyle bir toplantı yaparak 2017 projelerini anlattı. Toplantıda 16 Nisan referandumuna da değinen Başkan Çelik, 16 Nisan'dan sonra Türkiye'nin ne kadar hızlı geliştiğinin görüleceğini belirtti.

Kayseri - Projeler anlatıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Gönüllü Kültür Teşekkülleri'nin yöneticileriyle bir toplantı yaparak 2017 projelerini anlattı. Toplantıda 16 Nisan referandumuna da değinen Başkan Çelik, 16 Nisan’dan sonra Türkiye’nin ne kadar hızlı geliştiğinin görüleceğini belirtti.
 
Sitemizin edindiği bilgiye göre, Gönüllü Kültür Teşekkülleri sözcüsü Ahmet Taş’ın böyle bir toplantı için teşekkür etmesinin ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 16 Nisan referandumu ile ilgili çok şeyler söylendiğini ve 18 maddelik anayasa değişikliğinin ayrıntılı bir şekilde anlatıldığını belirterek, yeni anayasanın önemli noktaları üzerinde durdu. Anayasa değişikliğinin en başta sivil olmasına vurgu yapan Başkan Çelik, “Referandum için çok şeyler söylendi. 18 madde ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Anayasa değişikliğine evet dememizin asıl sebebi ilk kez Türkiye Cumhuriyetinde sivillerin yaptığı bir sivil anayasa olması. Sivillerin güçlendiği halkın ve halkın seçtiği meclisin güçlendiği ve söylenenlerin aksine tek adam hegemonyasının sona erdirildiği bir anayasa geliyor” dedi. 
 
Anayasa değişikliğine Türkiye düşmanlarının karşı çıktığını da hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, “Senelerce düşmanlık besleyen haçlı zihniyetinin arkasındaki batılı güçler ve bölücü örgütlerin hepsi bu değişikliğe hayır diyorsa bizim hiç düşünmeden evet dememiz lazım” diye konuştu. Türkiye’nin yaşadığı tüm saldırılara rağmen büyümeye devam ettiğini de belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, “2016’nın büyüme rakamı 2,9 olarak açıklandı. Avrupa’da bile sağlanamayan bir büyümeyi sağlıyoruz. İhracatta da geçen yılın üzerine çıkmaya başladık. Bu kadar zulme rağmen hızla gelişiyoruz. Demek ki ekonomimiz çok güçlü. Göreceksiniz 16 Nisan’dan sonra batıda bize kafa tutmaya çalışanlar Türkiye’nin yanına gelip bizimle iş yapmaya kalkacaklar. Ülkemizdeki gelişmeyi 16 Nisan’dan sonra göreceksiniz” dedi.
 
Referandumla ilgili değerlendirmelerinin ardından Gönüllü Kültür Teşekkülleri'nin yöneticilerine 2017 yatırımları hakkında da bilgi veren Başkan Mustafa Çelik, tüm projelerle ilgili detaylı bir sunum yaptı. 2017 model ya ilk ya da en yeni projeleri Kayseri’ye kazandıracaklarını vurgulayan Başkan Çelik, planlı gelişim, estetik dönüşüm, fonksiyonel gelişim vizyonu doğrultusunda ulaşımdan kentsel dönüşüme, yeşil alandan kültür ve sanata kadar bir çok alanda yapılacak çalışmaları anlattı.