BU KÖYDE TELEFON ÇEKMİYOR

Köylüler bu duruma tepki göstererek; 'Günümüz teknoloji çağında cep telefonu hizmetinden faydalanamamaktayız.'dedi.

KÖYLÜNÜN CEP TELEFONU ÇEKMİYOR
Karaman’ın Ayrancı İlçesine bağlı Yarıkkuyu köyü sakinleri, cep telefonlarının çekmemesi üzerine GSM operatörlerinin ilgisizliğinden şikayetçi oldu.
Köylüler bu duruma tepki göstererek; “Günümüz teknoloji çağında cep telefonu hizmetinden faydalanamamaktayız.”dedi.
En yakın vericinin 6 kilometre ileride olduğunu belirten köy imamı Mustafa Karaalp, köyün konum itibariyle vadi boyunca kurulu olduğundan çukurda kaldığını bu yüzden köy içinde cep telefonu hattı hizmeti alamadıklarından dolayı mağdur olduklarını söyledi. Muhtar Karaalp, 
“Konuyla alakalı muhtarlık olarak veya bireysel olarak gerek resmi, gerek özel her türlü merciye başvurmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Üstelik GSM operatörlerine her müracaat ettiğimizde, arıza kaydının alındığı ve gelinip inceleme yapılacağı belirtiliyor. Bir seferinde gelip köyün yüksek tepelerin de inceleme yapmışlar. Orada da şebekeyi yakalayınca köyde telefon çekiyor şeklinde üst yönetime rapor sunmuşlar. 
Asıl yerleşimin olduğu yerde telefon çekmemektedir, haberleşme imkanımız bulunmamaktadır. Devlet memuru olarak kurumumdan bir mesaj bir duyuru gönderiyorlar ben mesajı günler sonra Ayrancı ya gidersem görüyorum. Türk Telekom CEO'su Sayın Paul Doany bey'e kadar ulaştım. Birkaç mail trafiğinden sonra o da ,"birimlerin işleyişine karışmıyorum "şeklinde cevap verdi kenarı çekildi. 
Yeni bir şebeke istasyonu için 2017 planlama bölgesine dahil olmadığını, 2018'deki bütçe planlamasına da bizim köyün dahil olup olmayacağının meçhul olduğunu bildirdi.
Köyümüzde 200' e yakın nüfus yaşamakta.  Köyün yüksek kısımları hariç cep telefonu hiçbir şebekeyi çekmemektedir. Bu konudan çok muzdaribiz. Televizyon ekranlarında devamlı reklamları dönen operatör firmalarının ve yetkililerin bir an önce bizim köyümüzle ilgilenmelerini bekliyoruz.”dedi.

EKARAMANHABER