Bu Rota'da Evi Olanlar Zengin Oluyor! Emlak Fiyatları Uçacak!

Metrobüs'ten sonra Sefaköy ile Beylikdüzü arasında çığır açacak olan metro hattı projesi, bölgede emlak fiyatlarını hayli arttıracak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, birbirinden farklı metro hatlarını hayata geçirmeye devam ediyor. Ulaşım anlamında metrobüsten sonra Sefaköy ile Beylikdüzü arasında yeni bir çığır açacak olan metro hattı projesi için ÇED süreci başladı. Bu proje için 1 milyar 865 milyon 80 bin lira değerinde bir yatırım yapılıyor.

Beylikdüzü, Avcılar ve Küçükçekmece’de Fiyatlar Yükselecek

İstanbul’daki ulaşım sorununa yeni bir çözüm sunacak olan Beylikdüzü-Sefaköy metro hattı, emlak fiyatlarını da yükseltecek. 15 kilometre mesafesi bulunan proje on binlerce insanı taşıyacak. Beylikdüzü Tüyap’ta son bulması planlanan metro hattı projesinin uzunluğu 15 kilometre olacak ve toplamda 10 istasyonu bulunacak. Trend Gayrimenkul Genel Koordinatörü Hakan Erilkun’un yaptığı açıklamaya göre bu proje sonrasında emlak fiyatları da yükselecek. Küçükçekmece, Avcılar ve Beylikdüzü kısmında emlak projeleri yoğunlaşırken, Beylikdüzü’nün sahil kesimi, yani Yakuplu’da canlanmış olacak. 

Trafik Rahatlayacak

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa, projenin trafiğe katkı sağlaması üzerinde durdu, sürekli trafik bulunan Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü yolunun rahatlayacağını söyledi. Özellikle Esenyurt’taki inşaatlar ve elde kalan konutlar için de faydalı olacak olan proje, buradaki konutların fiyatını da %30’a varana dek etkilecek. Beylikdüzü-Sefaköy metro hattının, 2021 yılında tamamlanması ve aynı yıl hizmete girmesi bekleniyor. İstanbul’un trafiği hiç bitmeyen semtleri üzerinde olumlu etki göstermesi beklenen proje için gözler 2021’e çevrildi.

emlak fiyatları