Büyük Kutlama Haftası ! Bakın Bu Hafta Ne Haftasıydı?

İstanbul'da bulunan mali müşavir ve muhasebeciler 1-7 Mart arası gerçekleşecek olan Muhasebe Haftası sebebiyle buluştular.

İstanbul’daki mali müşavir ve muhasebeciler, 1 Mart itibari ile kutlanmaya başlanan ve 7 Mart’a kadar sürecek olan Muhasebe Haftası nedeni ile buluştular. İstanbul Taksim Meydanı’nda bir araya gelen muhasebeciler, problemlerini dile getirdiler.
 

Şeffaf ve Güvenilir Bir Ekonomi İçin
 

Sorunlarını dile getiren mali müşavir ve muhasebeciler, ülke ekonomisindeki görevleri ve sorumlulukları, mesleğin geleceğine dair alınan kararlara ve uygulamalara tepkilerini de ortaya koydular. İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yücel Akdemir, Muhasebe Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Meslektaşlarının büyük bir iş yükü altında çalıştıklarını söyleyen Yücel Akdemir, kaygılı ve sıkıntılı günlerin sürdüğünü belirtti. Mali müşavirlerin temel hak ve taleplerinin göz ardı edildiğini de sözlerine ekledi. Mesleki işbirliğin, ekonomik sapmaların düzeltilmesinde önem arz ettiğini belirten Akdemir, şeffaf ve güvenilir bir ekonominin var olabilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.
 

Kutlamalar Devam Edecek
 

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın Eskişehir üyeleri de Muhasebeciler Haftası kapsamında bir araya gelmiş, üyeleri temsilen Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı S. İlker Özokçu açıklamalarda bulunmuştu. Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara yönelik vergi ve beyan işlemlerinin muhasebecilerce yapıldığını söyleyen Özokçu, yaşadıkları sorunları da dile getirmişti. Sorunların çözümünde ise uzlaşma ve diyaloğun yer alacağını belirtmişti.

muhasebe haftası