ÇÖPTEN ELEKTRİK 1 MGV'Yİ AŞTI

Karaman'da süre gelen alt ve üst yapı proje çalışmalarının yanı sıra çevresel etkilerde de dikkat çeken çalışmalar yapılıyor.

Karaman, geçtiğimiz son 1 yılda  “Katı Atıklardan Elektrik Üretim Projesi” faaliyete geçirmesi ile çöpten elden ettiği enerji tasarrufunu kazanca dönüştürüyor.
    Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Karaman Belediyesi İl Encümen Salonunda dün basın mensupları ile bir araya gelerek Karaman’da Meydan Projelerinin aşamasını paylaşırken, diğer yandan da Belediyenin farklı hizmet alanlarındaki çalışmalara dikkat çekti. Başkan Çalışkan düzenli depolama alanında kurulan enerji üretim tesisi günlük yaklaşık bin hanenin elektrik ihtiyacı karşıladığını belirterek, “”Çöpten elektrik üretimi 1 Mgv’yi aştı “dedi.
Başkanı Çalışkan, önce çöplerin belirli bir alanda toplanarak imha edildiğini, yapılan tesis ile çöpten elektrik ürettiklerini hatırlatarak; 
    “Çöp tesisini gaz üreten bir sisteme dönüştürdük. Ürettiği Gazı da elektrik üreten bir sisteme getirdik. Şimdi Belediye olarak üretilen elektriğin yüzde 25, 30’lara sahibiz. 
    Tesisimiz daha fazla elektrik üretecek. Buradaki çöp miktarı arttıkça gaz miktarı da artacak.  Dolayısı ile megavatlık elektrik enerjisi oranları da artacak.”dedi.