Facebook Kullananların Yıllardır Beklediği O Özellik Geliyor !

Facebook her geçen gün yeni özellikleriyle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu kez getirdiği özellik yıllardır Facebook kullananların beklediği bir özellik.

Facebook, her geçen gün denediği yeniliklerin biri daha eklendi. Mesajlaşma uygulaması olan Messenger’da “beğenmeme” butonunu kullanmaya başladı.

Facebook’da çıkacak mı diye beklenen beğenmeme butonu messenger’da denenmeye başlandı. Ancak bu uygulama sınırlı sayıda kullanıcı tarafından denenecek. Kullanıcılar hoşlanmadıkları herhangi bir mesaj için “beğenmeme” emojisi gönderebilecek.

Son zamanlarda yaygınlaşan teknoloji ile kullanılan sosyal medya kullanımı ile ilgili konuşan Sosyal medya uzmanı Hakan İlbiz, "Gündem bu kadar çok değişirken bir de doğru bilginin ne olduğunu öğrenmekte bir hayli zorlanıyoruz. Bunun asıl sebebi sosyal medyada adeta cirit atan provokatörler. Maalesef gerçek olmayan bir bilgi, sosyal medya aracılığı ile çok hızlı bir şekilde yayılıyor ve milyonlar tarafından okunan bu yalan haberler, halkımız üzerinde kısa süreli bir panik durumu oluşturabiliyor. Bu durumdan korunmak için sosyal medya ortamlarında güvenilir kaynakları takip etmeliyiz. Devlet yetkilileri tarafından, kamuoyuna aktarılmayan her bilgiye gerçek gözüyle bakmak, istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bu sebepten dolayı sosyal medya kullanırken yayılan bir bilginin doğruluğunu araştırmak, bilinçli bir kullanıcının en büyük göstergesidir. Vatandaşların provokatörlerin oyunlarına karşı dikkatli olması gerekiyor" diye ifade etti.

İlbiz "Sosyal medya, söyleyecek sözü olan herkesin paylaşım yapabildiği, duygularını ifade edebildiği bir platform, ancak sosyal medya ortamındaki paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınabilir, yargılanabilirsiniz” şeklinde konuşarak sosyal medyada yaptığımız paylaşımlar için uyarıda bulundu.

facebook beğenmeme butonu