Flaş Gelişme! Atanamayan Öğretmenlere Yurtdışında İş İmkanı!

Türkiye'deki öğretmen kadrolarının fazlalığı ve öğretmenlere yeni kapılar açmak amacıyla yeni bir proje ortaya konuldu. İşte detaylar.

Türkiye’deki öğretmen kadrolarının fazlalığı ve öğretmenlere yeni kapılar açmak amacıyla yeni bir proje ortaya konuldu. Sınavla alınacak olan öğretmenler artık yurt dışında eğitim- öğretim hizmetlerine devam edebilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak yürütülecek olan projeye ise Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü aracılığı ile öğretmenlerin yapılacak olan sınav ile kabul edilebilecekleri açıklandı. 



Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre Avrupa ülkelerinde ve özellikle de İngilizce, Almanca ve Fransızca gibi yabancı dillerin konuşulduğu yerlerde artık Türk öğretmenler görev yapabilecek. Yurt dışına öğretmen gönderme amaçlarının başında ise Yurt dışında ikamet eden Türk Vatandaşları ve Türk kökenli insanlar için eğitimlerini Türkçe okuyup yazarak ve Türk kültürünü tanıyarak okullarından mezun olmaları gelmekte. 13 Mart’ta başlayacak olan başvurular için son gün ise 24 Mart 2017 olarak belirtiliyor.

Yurt dışına gidecek öğretmenler ile Türk dilini ve Türk kültürünü tanıma imkânına sahip olacak öğrenciler ve aileleri bu durumu memnuniyet ile karşılayacaklarını belirttiler. 2017-2018 eğitim- öğretim yılı içerisinde başlanacağı duyurulan proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı sınava katılmak için bazı şartlar aranıyor. Bu şartlar ise: TC vatandaşı olmak, 5 yıl öğretmenlik yapmış olmak, lisans mezunu olmak ve mülakatı başarı ile geçmek olarak belirtiliyor. Yapılacak olan sınavı başarı ile tamamlayan branş ve sınıf öğretmenleri Bakanlığın belirlediği okullarda göreve başlayabilecek. 

atanamayan öğretmenler