GURBETÇİNİN İSYANI; "150 YILLIK EVİMİZİ BÖLDÜLER"

BELÇİKA'da yaşayan gurbetçi aile, memleketi Karaman'da şok yaşadı.

Karaman İl Merkezinin 20 km kuzeyinde yer alan Beydili köyüne bu yaz sezonunda sıla iznine gelen Kılınç ailesi, köyde uygulamaya konulan tarım arazilerinin toplulaştırma çalışmasında, dededen kalma 150 yıllık evlerinde haksızlığa uğradıklarını iddia etti.
Edinilen bilgilere göre Belçika’nın Antwerp kentinde işletmecilik yapan 54 yaşındaki Fethi Kılınç, 11 bin m2’lik arsası bulunan müstakil evlerinde, toplulaştırma kapsamında 4 bin 400 m2’lik alanın bölünerek komşularına pay edildiğini öne sürdü.
Bu durumu öğrenmek için elindeki Tapu belgeleri ile Karaman Valiliği Tapu İl Müdürlüğünün yolunu tutan Fethi Kılınç bu karara itiraz etti.
Yasal yollara başvurmak için Avukat’ın kapısını çalan Kılınç, hukuki süreci başlatırken hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını söyledi. 
“TAPULU MALIMIZ NASIL OLUYOR DA BAŞKASINA GEÇİYOR”
Beydili köyünde yaklaşık 16 kişinin toplulaştırma uygulamasına maruz kaldığını sadece kendi arsalarında uygulanan ölçüm ve paylamada haksızlık yapıldığını öne süren Fethi Kılınç;
“Bu ev bize dede mirası. 150 yıllık bir geçmişi var. Burada büyüdük. Gurbetten köyüme gelerek dede mirası arsamıza yeni bir ev yapmaya karar verdik. Bunun için Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi dövizleri de bozdurmaya niyet edip, para harcayarak yatırım yapacaktık. Toplulaştırma için uygulanan bu kararın gerekçesi nedir hala anlamış değiliz. Çocukluğumun geçtiği evimizde, komşularımın da sözde kendilerine geçen 4 bin 400 m2’lik arsayı nasıl kabul ettiğini de anlamış değiliz. 
İddiamız şu, ata mirası evimizin hakkı nasıl oluyor da 150 yıl sonra komşuya geçiyor. Aile olarak bunun mücadelesini verecek sahibi olduğumuz yerin bölünmemesi için hakkımızı sonuna kadar arayacağız.”dedi.
 

150 yıllık ev