Hukuk Dikey Geçişle Kariyerinizi Başlatın

​​​​​​​Üniversite öğrenimi hem hazırlık aşamasıyla, hem verilen emekler ve harcanan paralarla değerlendirildiğinde zorlu bir süreç. Pek çok ailenin çocuklarını okutmak için verdiği ekonomik fedakarlık elbette karşılığında onların mutluluğunu görmek için sızlanmadan sürdürülüyor.

Üniversite öğrenimi hem hazırlık aşamasıyla, hem verilen emekler ve harcanan paralarla değerlendirildiğinde zorlu bir süreç. Pek çok ailenin çocuklarını okutmak için verdiği ekonomik fedakarlık elbette karşılığında onların mutluluğunu görmek için sızlanmadan sürdürülüyor. Ne yazık ki kimi zaman öğrenciler üniversite sınavında istediği bölüme yerleşemediği için 2 yıllık bir bölümde okuyor ve sonra da dikey geçiş için hazırlanıyorlar. Uluslararası Travnik Üniversitesi Hukuk dikey geçiş imkanı verdiği için gençlerimiz artık ailelerinin kendileriyle gurur duyacakları bir bölümde okuma şansı buluyorlar. Adalet bölümünden mezun olanlar, Kamu yönetimi bölümünden ön lisans diploması olanlar, Polis meslek yüksekokulu ve Polis akademisi bölümünü bitirenler de Hukuk dikey geçiş hakkından yararlanabiliyorlar.

Bahsettiğimiz bölümlerden alınan diplomalar sayesinde Bosna Hersek’in en güzel okullarından birinde Hukuk dikey geçiş sayesinde öğrenci olabilirsiniz. Sanıldığı gibi pahalı olmayan okul harçları hem sizi üzmez, hem de ailenizin cebini zorlamaz. Senelik ödeyeceğiniz harç bedeli sadece 2000 Euro olduğu gibi, yaşam masraflarınız da son derece düşüktür. Ülkemizde okuduğunuzda harcayacağınız rakamlara yurt dışında okumuş olacak ve hukuk dikey geçiş sayesinde geleceğinizi daha iyi şartlarda oluşturacaksınız. Hukuk dikey geçiş fırsatından daha önce yararlanan öğrencilerimiz gibi, siz de mezun olduğunuzda Europass diploması alacaksınız ve ülkemizde de tanınan bu diploma sayesinde yurt dışında ya da yurdumuzda iş bulma sorunu yaşamayacaksınız.

Hukuk Fakültesi İçin Sınavlarla Boğuşmayın

Ortak tarihimiz olan Bosna Hersek’te öğrenci olmanın ve Hukuk dikey geçiş imkanından yararlanmanın avantalarından biri de hiçbir dil sınavına girmeden Türkçe destekli şekilde okuyacak olmanız. Sadece bununla da sınırlı değil, bir başka avantajınız ise kayıt yaptırdıktan sonra sene kaybetmeden, doğruca 3.sınıftan itibaren derslere girecek olmanız da yüz güldürücü. Kendinizi sınav stresinden kurtarın ve iki yıllık diplomanızı dört yıllık Hukuk diplomasına dönüştürme şansını kullanın. Herhangi bir sınav olmaması Hukuk dikey geçiş yapmanızı kolaylaştıracağı için altın değerindeki bu fırsatı kaçırmamalısınız.

Kredi Yurtlar Müdürlüğü’ne başvuru yaprak geri ödemeli şekilde burs da alabileceğiniz öğrenim hayatınızda maddi anlamda zorlanmayacaksınız çünkü Travnik’te okumak oldukça ucuz. Ulaşım, yeme-içme masrafları veya barınma gibi zorunlu temel ihtiyaçlarınız için aylık ortalama 300-400 Euro yetecektir. Hukuk dikey geçiş yaptığınızda dilerseniz yurtta konaklayabilir, dilerseniz birkaç arkadaşınızla beraber şehirde ev de tutabilirsiniz. Halen Travnik’te okumakta olan Türk öğrencilerle sosyal medya üzerinden iletişime geçerek Hukuk dikey geçiş ile ilgili ya da şehir, öğrencilik hayatıyla alakalı bilgi de alabilirsiniz.

Elbette daha detaylı ve doğru bilgileri yurt dışına öğrenci göndermek konusunda uzmanlaşmış Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ofislerinden de alabilirsiniz. Size en doğru cevapları verecek olan yetkililer kayıt işleminizi yapacak ev sonraki tüm aşamaları sizin için kolaylaştıracaklardır. Eurostar farkıyla yurt dışında Hukuk okumak için siz de diğer öğrenciler gibi ayağınıza gelen bu fırsatı kullanmalısınız.