İL ÖZEL İDARESİ'NİN 7/24 KAR MESAİSİ

İlimiz Merkezinde dün gece etkili olmaya başlayan yoğun kar yağışı çok daha erken saatlerde merkez ve ilçelerimize bağlı köylerimizde etkisini göstermeye başladı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler dün akşam ve bugün gece dahil 7/24 esasına dayalı olarak köylerimizde başlattığı yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bir yandan yol açma çalışmalarını yürüten ekipler bir yandan da gerek kar gerekse çamur nedeni ile yolda kalan araçlar ve vatandaşlar için de kurtarma faaliyetlerini yürütüyor. Aynı zamanda diyaliz hastalarının ve diğer hasta vatandaşlarımız ile hasta yakınlarının da hastanelere ulaşımını sağlıyor.
Kar yağışı yoğun bir şekilde devam ettiği için karla mücadele ekiplerinin dönüşümlü olarak sürdürdüğü ve açtığı köy yollarımızın isimleri ise şu şekilde:
Madenşehri-Üçkuyu-Değle Güzergahı
Çimenkuyu-Güçler-Paşabağı-Sarıkuyu-Güldere-Zengen-Başharman-Gülkaya-Akpınar Güzergahı
Aybastı-Özdemir-İhsaniye-Bayır Güzergahı
Başkışla-Damlapınar-Muratdede-Pınarbaşı-Şıhlar-Bozkondak Güzergahı
Elmadağ-Seyithasan-Tarlaören-Tavşanlı-Lale-Gökçe-Medreselik-Cerit-Değirmenbaşı Güzergahı
Çakırbağ-Kurtderesi Güzergahı
Yunus Mahallesi-Dereköy-Lale Güzergahı
Sudurağı-Akçaşehir-Alaçatı-Ekinözü-Salur-Beydilli-Ağızboğaz-Ayrancı Köyleri(Kavuklar,Ambar,Kale,Böğecik)-Taşkale-Kızıllarağini Güzergahı
Kazımkarabekir-Çiçekli-Sinci-Akarköy-Özyurt-Kızılkuyu-Bölükyazı-Yollarbaşı Güzergahı
Mesudiye-Süleymanhacı-Eğilmez-Çoğlu-Burunoba-Karalgazi-İslihisar-Kisecik-Ortaoba Güzergahı
Yuvatepe-Eminler-Demiryurt-Kılbasan-Göztepe-Dinek Güzergahı
Yağış devam ettiği sürece çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini belirten İl Özel İdaresi, hiçbir yolun kapanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için talep ve ihbarlara en kısa sürede müdahale edildiğini belirtirken vatandaşları da dikkatli olmaları konusunda uyardı.