İŞ KUR, DERT YANDI

İŞ KUR, İŞ GÜVENLİĞİNDEN DERT YANDI

İŞ KUR, İŞ GÜVENLİĞİNDEN DERT YANDI
    *Kenan Ateş; “İnşaatlarda, çatılarda çalışan işçinin güvenliği az. Biz bunlara müdahale edemiyoruz”
    KARAMAN İş Kur İl Müdürlüğü, Karaman’da iş sağlığı ve güvenliği kapsamında gerekli teftişlerin sağlandığını ancak buna rağmen iş güvenliğinde gerekli hassasiyetin gösterilmediğini eleştirdi.
    İş Kur İl Müdürü Kenan Ateş, Karaman’da Müstakil Sanayiciler ve İş Adamları Derneğinin sanayicilerin beklentileri ve çözüm önerilerine yönelik düzenlenen istişare toplantısında bir konuya temas etti.
    Özellikle geçtiğimiz yıllarda başlatılan istihdam seferberliği kapsamındaki çalışmaların ekonominin kalkınması adına çok yerinde bir uygulama olduğunu hatırlatan İş Kur İl Müdürü Kenan Ateş, Karaman ölçeğinde de bunun verimli olduğuna söyleyerek iş sağlığı ve güvenliği konusunda ise birçok eksikliklerin yaşandığına  dikkat çekti. İl Müdürü Ateş bu konuda;
    “İş müfettişlerimiz iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda Karaman’da taramaları yapıyor. Öncesinde uyarı ve ikazlar yapılıyor devamındaki denetimlerde de eksiklikler var ise ilgili cezaları uyguluyor. Ancak son yıllarda Karaman’da da baktığımızda inşaat çalışmaları çoğunlukta olmak üzere çatılarda yapım çalışmalarında iş güvenliğinin olmadığını görüyoruz. Denetimler yapılıyor ancak, işveren ve firmaların bu konudaki sorumlulukları çok önemli. Çünkü bizler bu iş güvenliğinde onlara müdahale edemiyoruz. Yapılan iş güvenliği denetimlerinde genellikle büyük firmalardaki eksiklikleri daha az görüyoruz. Buna karşılık az işçi çalıştıran firmalarda ise iş güvenliğindeki sıkıntıları fazlaca görebiliyoruz. 
    İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI 
    İş Kur İl Karaman İl Müdürü Kenan Ateş; “Ve yine kurum olarak iş başı eğitim programlarımız devam ediyor. 2.5 yaş ve altında çocuğu olan kadınların işbaşı eğitim programlarına dahil olmaları halinde 400 TL çocuk bakım ücreti veriliyor.”dedi.