İŞKUR'dan Flaş Açıklama! O Projeye 100 Bin Eleman Aranıyor!

İŞKUR tarafından yapılan açıklamaya göre acil olarak aşçı, akaryakıt satış elemanı ve çağrı merkezi personelleri gibi daha birçok farklı iş alanından 100 bin kişinin istihdam edileceği belirtildi.

İstihdam seferberliği ile birlikte hükümetin sigorta ve vergiyi üstleneceğini açıklamasının ardından son iki ayda 256 bin kişinin farklı sektörler tarafından istihdam edinildiği açıklandı. İŞKUR tarafından yapılan açıklamaya göre acil olarak aşçı, akaryakıt satış elemanı ve çağrı merkezi personelleri gibi daha birçok farklı iş alanından 100 bin kişinin istihdam edilmesi gerektiği belirtildi.

İstihdam Artıyor

Türkiye’nin hemen her yerinde düzenlenen istihdam fuarları ile yaklaşık 2 milyon kişinin istihdam edilmesi amaçlanıyor. İstihdam fuarları başta Ankara olmak üzere bütün illerde düzenlenerek iş bulamayan kişilere ulaşmayı ve firmalar ile daha kolay görüşmelerini sağlamak üzere istihdam olanağı sağlamayı amaçlıyor. Ankara’da 24-25 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan istihdam günlerine oldukça fazla ilgi gösterileceği düşünülüyor. Sabah gazetesinde değerlendirmede bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ‘’ İstihdam sizden, sigorta ve vergi bizden" derken, Türkiye'de yarının kazananlarının iş yaratanlar olacağını söyledi. Bu yıl işsizliği yüzde 10'un altına indirmeyi hedeflediklerini belirten Müezzinoğlu, "2017'de 2 milyona iş yaratmazsak, tuzak kuranların ekmeğine yağ süreriz. Yılın ilk iki ayında eksi istihdamın artıya döndü. Her artı bir istihdamın bir yıllık vergi yükünü üstleniyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Vergi Ve Sigorta Devletten

Sosyal devletin gerekliliği olan istihdam yaratma ve teşvik, hükümetin Aralık 2017 yılına kadar özel sektörün alacağı ekstra personel için sigorta ve vergi yükünü devletin üstleneceği açıklaması ile istihdam artışları yaşandı.

işkur iş ilanları