Karaman'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma etkinlikleri başladı

Karaman - Türk halkının 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişimine karşı gösterdiği kahramanlıkla dünya tarihine adını yazdırdığı '15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri bugün (11 Temmuz 2017 Salı) başladı.

15 Temmuz gecesi destan yazan kahramanlarımızı bir kez daha saygıyla anmak ve o gece yaşananları unutturmamak amacıyla tüm yurtta olduğu gibi Karaman’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Haber sitemizin edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve himayeleri doğrultusunda gerçekleştirilen etkinliklerde ilk olarak; 15 Temmuz gecesi o hain darbe girişiminde Ankara’da şehit olan Muhammed Yalçın’ın ailesi baba ocağı Kazım Karabekir ilçesinde ziyaret edilerek kabri başında dua edildi. Anma programına; Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Garnizon Komutanı Per. Alb. Yurdakul Kazım Türkmen, İl Jandarma Komutanı Alb. İlhan Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, Kazım Karabekir Kaymakamı Ramazan Polat, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, Daire Müdürleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Şehit Muhammed Yalçın’ın ailesi katıldı.
   
Şehit Muhammed Yalçın’ın baba ocağında gerçekleşen ziyarette, Kur’an-ı kerim okundu ve şehidin kabri başında dua edildi.
   
15 Temmuz’da yaşananları anmak için düzenlenen ve bugün başlayan etkinliklerin devamında Karaman’daki şehitlik ziyaret edilerek dualar edildi. 11 Temmuz’da ki program, Aktekke Camii’nde okunan Mevlid-i Şerif’le sona erdi. 
   
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri; 12 Temmuz 2017 Çarşamba akşamı saat 21.15’de Hatuniye Medresesi’nde açılacak 15 Temmuz temalı resim sergisiyle devam edecek.

Program Şöyle:
14 Temmuz 2017 Cuma
-    Şehitlerimiz için okutulan Hatm-i Şeriflerin Hatim Dualarının Yapılması
     Yer: Aktekke Cami   -   Saat: 12:00
-    Şehitlerimizin Yakınları, Gazilerimiz ve Aileleri Onurlarına Yemek Verilmesi
     Yer: Karaman Polis evi   -   Saat: 19:00

15 Temmuz 2017 Cumartesi
-    Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Buluşma   -   Saat: 20:00
-    Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Şiirlerin Okunması              -   Saat: 22:00
-    Milli Birlik Yürüyüşü                                                         -   Saat: 22:30
16 Temmuz 2017 Pazar
        İlimizdeki tüm camilerde Saat 00:13’de sela okunacak, cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacaktır. Selanın okunması ile birlikte Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Demokrasi Nöbeti başlayacaktır.