KARAMAN'DA YETERLİ SU DEPOLANMADI

Karaman Ovası Sulama Birliği Başkanı Mustafa Değirmencioğlu

SULAMA BİRLİĞİ ÇİFÇİLERİ UYARDI; “BEYANNAMELERİNİZİ VERİN”

Karaman'da bu yıl mevsimlerin kurak geçtiğini ifade ederek il kırsalında yeterli düzeyde su depolanmadığını belirtti. 

Bu yıl kısıtlı sulamanın yapılacağını ifade eden Karaman Ovası Sulama Birliği Başkanı Mustafa Değirmencioğlu, çiftçilere hem borçları hem de beyaname vermeleri yönünde uyarılarda bulundu. Değirmencioğlu açıklamasında;

“2018 yılı sulama sezonu içerisinde sulama yapacak çiftçilerimizin beyan verme süreleri, 30 Nisan 2018 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır.

Beyannamesini vermeyen çiftçilerimize Karaman Ovası Sulama Birliği Tahakkuk-Tahsilat, Ceza Usul ve Esaslarına dair Yönetmeliğin; 14. Maddesinin 2. Fıkrasının e. Bendi gereği yüzde 30 Beyan Zammı uygulanacaktır.

Çiftçilerimiz sulama beyanını bildirirken ne kadar beyaz verirse beyanı kadar sulama yapacaktır. Aksi takdirde beyan verilmeyen yerlere su verilmeyecektir.

Mükelleflerimizin kiraya verdiği tarlanın su borcundan, kiracı ödemediği takdirde tapu sahibi sorumlu tutulup, ilgili alacak tapu sahibinden tahsil edilecektir.

Bahar mevsimi ile birlikte ağaçlardaki çiçek açımlarında, don olaylarından ağacın olumsuz etkilenmemesi için barajımızdan ve kuyularımızdan su verilecektir.

Ayrıca mevsimlerin kurak gitmesinden dolayı ilimiz sınırları dahilinde bulunan rezervuarlarımızın da yeterli su depolamadığından kısıtlı sulama yapılacakır.

Bu nedenle çok su tüketilen kültür bitkilerinin etkilenmemsi, ekimlerinde gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir. 

Çiftçilerimizin mağdur duruma düşmemeleri için beyannamelerini zamanında vermeleri ve ödemeleri zamanında yapmaları, beyannamelerini verirken tapu belgelerinin de yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Çiftçilerimize önemle duyurulur.”dedi.