KARAMAN ESKİ AĞIR CEZA REİSİNE 15 YIL HAPİS İSTEMİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesinin Yaz Kararnamesi ile Karaman'a atanarak 5 yıl Karaman'da Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı yürüten Mersin Eski Hakimlerinden Suat S

için Adana'da devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
    Dönemin Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç ile birlikte Karaman’da Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığını yürüten ve yine HSYK Kararı ile Mersin Hakimliğine atanan Suat S, 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY ile bağlantısı bulunduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilmişti.
    SORUŞTURMA TAMAMLANDI
    HSYK Genel Kurulu, FETÖ soruşturması kapsamında geçici olarak görevden uzaklaştırılan 2 bin 847 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etmişti.
    Meslekten ihraç edilip tutuklanan Mersin eski hakimi Suat S. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Adana'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Suat S. hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçlaması nedeniyle hakkında 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
    Soruşturma kapsamında Cumhuriyet savcısının, şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle hazırladığı iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
    ByLock programını kullandığının tespit edildiği belirtilen iddianamede, Sanığın cep telefonundaki incelemede sunuldu.  
    KARAMAN’DA “HSYK SEÇİMLERİNDE YÖNLENDİRME” SUÇLAMASI
    FETÖ Soruşturması kapsamında Cumhuriyet Savcılığının Suat S, hakkında itirafçıları da dinlediği öğrenildi.
    Sanık hakkında itirafçıların da ifadelerine yer verilirken, yine başka bir davada yargılanan eski hakimlerden T.D’nin itirafları dinlendi.
    T.D’nin, Karaman’da görev yaparken Karaman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığını yürüten Suat S’nin kendisini de o dönemde HSYK seçimleriyle ilgili olarak yönlendirmeye çalıştığını söyledi.
    Karaman’da görev yaparken hakkındaki bu suçlamayı kabul etmediği öğrenilen eski Ağır Ceza Reisi’nin FETÖ soruşturması kapsamında, silahlı terör örgütüne üye olmak nedeniyle 15 yıl hapis istemi davasının başladığı bilgi edinildi.