KARAMAN'DA 1 HAFTA ÖNCE ÖLÜMÜ ANLATMIŞTI

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünden bir hafta önce Karaman'da partisini ziyaret etmişti. Yazıcıoğlu ziyaretinde ölüm üzerine bir konuşma yaparak, 'Hiç birimizin garantisi yok. Şurada ayakta duranın da, oturanın da garantisi yok' şeklinde konuşmuştu.

KARAMAN’DA 1 HAFTA ÖNCE ÖLÜMÜ ANLATMIŞTI
    BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünden bir hafta önce Karaman’da partisini ziyaret etmişti. Yazıcıoğlu ziyaretinde ölüm üzerine bir konuşma yaparak, “Hiç birimizin garantisi yok. Şurada ayakta duranın da, oturanın da garantisi yok” şeklinde konuşmuştu.
    BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, 19 Mart günü partisinin Karaman Seçim Bürosu’nda şunları söylemişti:
    “Şimdi bakın yoldan geldik, yola gideceğiz. Hiç birimizin garantisi yok. Şurada ayakta duranın da, oturanın da garantisi yok. Yani, ruh bir saniyeliktir. Küf dedi mi gitti. Bunun da nerede geleceği, nasıl geleceği, ne şekilde yakalayacağı belli değil. Bir saniyenize bile hakim değilsiniz. Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur. Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz. Dik duracağız, doğru gideceğiz. Allah’ın izniyle hayatım boyunca hep böyle gittim. Allah’ın izniyle, olsak da milletle olacağız. Olmasak da, milletle olmayacağız. Yarın ahirette Allah, bize ‘Niye iktidar olmadın’ diye sormayacak. Sorsa da ‘Vermediniz’ diyeceğiz.”dedi.
    MUHSİN YAZICIOĞLU 9. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
    Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı, 19., 20., ve 23. dönem TBMM Sivas Milletvekili ve Büyük Birlik Partisi'nin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu'nun bugün 9. ölüm yıldönümü... Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 günü şaibeli bir helikopter kazası sonrası hayatını kaybetmişti. Peki Muhsin Yazıcıoğlu kimdir?
    Muhsin Yazıcıoğlu 25 Mart 2009 yılında helikopterle mitinge giderken kaza sonucu hayatını kaybetti. Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarına düşen helikopterin enkazına çok geç ulaşıldı. Helikopterde Yazıcıoğlu ile birlikte 4 kişi daha vardı. 
    MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR?
    Muhsin Yazıcıoğlu 31 Aralık 1954 tarihinde Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni bitirdi ve eğitim hayatını tamamladı.
    1968 yılında Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katılarak ilk defa siyasi hayata adım attı. 1972'de Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başlayan Yazıcıoğlu, önce Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı, sonrasında da Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevlerini yaptı.
    Aynı zamanda 1978 yılında kurulan Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı olan Yazıcıoğlu, 7 Temmuz 1992'de Milliyetçi Çalışma Partisi'nin kendi siyasi anlayışıyla uyuşmadığı gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşıyla beraber partiden ayrıldı ve 29 Ocak 1993'te partiden ayrılan bir grup arkadaşı ile Büyük Birlik Partisi'ni kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu.
    24 Aralık 1995 tarihindeki ANAP-BBP ittifakından milletvekili seçildi ve meclise girdi. Ancak 28 Şubat 1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek Büyük Birlik Partisi'ne döndü.
    22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan seçimlerde Sivas'tan bağımsız milletvekili olarak seçildi ve TBMM'ye girdi. Ayrıca seçimden önce bıraktığı Genel Başkanlık görevini yeniden devraldı.


 

Muhsin Yazıcıoğlu