KARAMANLI ÇİFTÇİLERDEN EYLEM!

Bugün Sudurağı pancar çiftçisinin kantar kapatma eylemi, yetkililer ve çiftçi kardeşlerimizin ortak mutabakatı ile tatlıya bağlandı.

Karaman Ziraat Odasından yapılana açıklamada:

"

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet BAYRAM ve Meclis Başkanı Mustafa KANSIZ, Sudurağı Kantarına gelip görüşmeler yaparak, kantar kapatma eyleminin oluşmasına neden olan mağduriyetler ve sorunlar hakkında bilgi aldı.
Kantar kapatma eyleminin başladığı sabah saatlerinden sonra Sudurağı Kantarına gelen Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet BAYRAM ve Ereğli Pankobirlik Başkanı Talha ÜZER, çiftçilerimizin haklı serzenişlerini yerinde dinlediler.
Çiftçilerimiz kantarlardaki günlük alım kotası ile pancarlarının kara kışa kalacağını, pancarları çamurda sökemeyeceklerini, geç kalındığı için ekinlerini geç ekeceklerini, bu sebeble de ekinlerinin don zararı ile karşı karşıya kalacağını bildirdiler. Kantar bölgesine gelen Genel Müdürlükten Genel Grup Müdürü Sadık SERHAT, beye sorunlar, başkanlar ve çifçiler tarafından aktarıldı. Karşılıklı iyi niyetlerin gösterildiği görüşmeden sonra alım kotası artırılarak çiftçimizin memnuniyeti sağlandı, eyleme son verildi.
Ayrıca bölgemizde yaşanan pancar zararlısı karadrina yaprak kurdu ve kök çürüklüğünden dolayı çifçimizin pancar kotalarını dolduramayacağını, bu yüzden cezai durumların gözden geçirilmesi gerektiğini bildirdik.

Sorunun çözümüne destek veren Ak Parti Karaman Milletvekillerimiz Recep ŞEKER ve Selman Oğuzhan ESER’e çiftcilerimiz ve Ziraat Odamız adına teşekkür ederiz." dedi.