Liman Mahallesi'nde 2 bin kişi iftar sofrasında buluştu

Antalya - Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Liman Mahallesi'nde 2 bin kişiyi iftar sofrasında buluşturdu.

Ramazan ayının manevi atmosferine uygun olarak unutulmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü yeniden yaşatan ve mahalle sakinlerini bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi’nin iftar sofrası bu kez Konyaaltı Liman Mahallesi sakinlerini buluşturdu.

( e-karaman ) haber sitemizin edindiği bilgiye göre, Uzun kuyrukların oluştuğu iftar sofrasına mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların ardından vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşadı. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan iftar sofralarında orucunu açan Antalyalılar, iftar sonrası Karaalioğlu Parkı içerisinde gerçekleştirilen Ramazan etkinliklerine katılarak keyifli akşam geçiriyor. Aileler Ramazan çarşısını gezip alışveriş yaparken, çocuklar da Hacivat Karagöz gösterisini izleyerek eğlenceli dakikalar yaşıyor.  
UDİ KARDEŞLERDEN FİLİSTİN EZGİLERİ
Büyükşehir Belediyesi’nin Geleneksel Ramazan Etkinlikleri kapsamında Filistinli üç kardeş Samir, Wissam ve Adnan'dan oluşan ud üçlüsü Le Trio Joubran sahne aldı. Filistin'in zengin kültürü ve halkının acılarını müzikal olarak dünyadaki temsilcisi olarak gösterilen Le Trio Joubran’ın konserini Antalyalıların yanı sıra, yabancılar da takip etti. Konserde, Türk ve Filistin ezgilerini harmanlayan grup, sergiledikleri performansla izleyenlerden büyük alkış aldı.